8ste IN KAPELLEN (B) EN 14de IN CHAAM

Gisteren reed Marion in het Belgische Kapellen een criterium voor elite-vrouwen over 60 km. Vrij snel na de start ontstond er in verschillende fasen een kopgroep van 11 rensters, met hierbij naast Marion oa. Minke van Dongen, Sandra Rombouts, Ilse Fiers, Diana Jansens, Veronique Belleter, Liesbeth de Vocht, Sharon van Dromme, Patricia Thijs en Ludovine Henrion. Beetje bij beetje dubbelden zij het peloton. Twee ronde voor de finish reden Sandra Rombouts en Ilse Fiers weg. Zij zouden voor de overwinning gaan sprinten, welke sprint gewonnen werd door Sandra. De overige 9 rensters reden voor de derde plek. Minke wist als vijfde te finishen, Marion werd achtste. (zie fotoboek: op de foto in het fotoboek te zien, is Marion 1 of 2 plekken te ver in de uitslag terecht gekomen. Thijs en Steurs lijken achter Marion te finishen. De “fotofinish” was kapot.)

Vandaag reed Marion in Chaam, je zou kunnen zeggen voor eigen publiek. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Marion heel attent door de organisatie gehuldigd voor het behalen van de Europese titel. Ze mocht samen met Leontien Zijlaard-van Moorsel op het podium.
In de koers reed er snel een kopgroep weg met Sandra Rombouts, Arenda Grimberg, Minke van Dongen, Leontien Zijlaard -van Moorsel en Daphny van den Brand. Marion probeerde ook weg te rijden (oa. met Beltman en Karin de Krijger). Net toen ze terug gepakt werden, reed er een tweede groep weg, met oa. Jolanda van Dongen. Er reden nu in totaal 12 rensters vooruit; restte niets anders dan te spurten met het peloton voor de dertiende plek. Marion ging van ver de sprint aan, om niet in de flauwe slinger voor de meet in de verdrukking te komen. Met succes: pas op de streep kwam Natalie van Katwijk nipt over haar heen. Marion pakte dus de veertiende prijs. Leontien won de koers voor Arenda Grimberg.