8ste IN KORTESSEM (B)

Zondag reed Marion in Kortessem, Belgisch Limburg, een wedstrijd voor elite-vrouwen over 85 km. met 68 rensters aan de start. Vrij vroeg in de wedstrijd reed er een kopgroep weg met hierin Sofie Goor, Natascha Maes, Lensy Debboudt en Katleen Vermeiren. Ondanks dat er nog genoeg sterke rensters in het peloton achterbleven, wisten deze niet de jacht te organiseren om het gat op de kopgroep dicht te rijden. De vier vooraan streden om de overwinning. Waarschijnlijk vanwege de onderlinge rivaliteit, wist de outsider Goor in de laatste ronde weg te rijden naar de overwinning. Het peloton sloot haast nog aan bij het restant van de kopgroep, die maar net buiten schot konden blijven. Maes 2, Debboudt 3 en Vermeiren 4. De laatste ronde reed Ine Wannijn nog weg uit het peloton, goed voor een 5e plaats in de uitslag. Het peloton sprintte dus voor plek 6. Coene won voor Fiers en Marion. Het leverde Marion dus de achtste plaats op in de uitslag. Ze had dit niet echt verwacht, daar ze met name in het begin van de koers slechte benen had. Het kan blijkbaar verkeren. Kristy Miggels 9, Karin de Krijger 15 en Minke van Dongen 17.

Maandag stond Marion aan de start van de altijd weer lastige Draai van de Kaai: een niet lopend rondje met veel slechte weg en veel vertrekkers met deels betaalde internationale toppers. Dit jaar werd het de laatste koers van Leontien Zijlaard-van Moorsel op nationale bodem. Een triomftocht voor Leontien? Nee dus! Met name twee Amerikaanse rensters (met kampioene Kristy Amstrong voorop) reden telkens het gat dicht op mn. van Moorsel, als die weg wilde rijden. Gevolg: een koers waarin het nooit is stilgevallen en waarin de 60 km. werden afgelegd dik binnen de anderhalf uur! Gevolg: van de 85 gestarte rensters kwam nog niet de helft aan. Ook Marion had het taai, doch zij wist zich tot het eind in het peloton te handhaven. Helaas was er een kleine valpartij met het ingaan van de laatste ronde, waardoor Marion, als ze al prijs gereden zou hebben (waarschijnlijk niet dus), deze prijs zeker kon vergeten. Ester van de Helm viel en een aantal konden haar niet ontwijken. Gevolg een bloeduitstorting op de elleboog en heup, slaggetje in het voorwiel en gescheurd stuurlint. Mirjam Melchers won na een lange solo (zeer knap op dit niet-lopende parcours bij deze hitte). Leontien won de sprint voor Debbie Mansveld.

Vandaag reed Marion in het Belgische Willebroek. Er stonden 65 rensters aan de start. Snel reed er een kopgroep weg van 10 rensters. Na enkele ronden werd deze teruggepakt, snel gevolgd door een nieuwe vlucht van 11. Marion heeft er nog even tussen zitten rijden met drie andere rensters in een poging aan te sluiten. Dit lukte niet en het peloton sloot terug aan. Ilse Geldof, Tanja Hennes en Sandra Rombouts reden uit de kopgroep weg om in bovenstaande volgorde te finishen. In de laatste ronde reden er dan nog eens 10 rensters weg uit het peloton. Weg prijzen. Marion werd derde in de sprint van het peloton; geen prijs derhalve. De twee voorgaande koersen, inclusief de zware van Roosendaal, in combinatie met het warme weer, waren er voor Marion teveel aan. Het was eigenlijk een kwestie van meerijden. Misschien moet ze maar eens selectiever gaan rijden, in plaats van alles te rijden (!?).