PRIMA TRAININGSWEEK AFGESLOTEN MET WINST IN TERHEIJDEN

Afgelopen week zou Marion naar Zuid-Frankrijk gaan ter compensatie van de door een forse griep verloren gegane trainingsstage in Fuengirola, welke eind februari/begin maart gepland was. Aangezien de weersvoorspellingen in Zuid-Frankrijk niet echt je van het waren, heeft ze besloten in Nederland te blijven om een week intensief te trainen. Dan kon ze met de diverse groepen in haar omgeving mee, om vervolgens voor of na elke groeptraining bij te trainen. Ook reed ze twee wedstrijdjes: maandag reed ze na een middagtraining s’avonds nog een interclubwedstrijd te Dordrecht welke zij met winst wist af te sluiten (voor Iris Slappendel). Gisteren kon ze lekker op de fiets op en neer naar Terheijden om daar een wedstrijd bij de mannen van de BWF te rijden. Ook hier wist zij de winst in de vrouwencategorie te pakken (voor Hanny van der Valk en Kristel Verkooijen). De week was alles bij elkaar erg geslaagd: het was dan wel geen lente, doch de geplande kilometers heeft ze bij redelijk goede weersomstandigheden kunnen realiseren. Het voordeel van de trainingsomstandigheden in Nederland is dan weer dat je in de diverse groepen tevens de snelheid gecombineerd met intensiteit beter kunt trainen dan in Zuid-Frankrijk. Bovendien spaar je twee reisdagen uit! Hopelijk is Marion nu weer op het niveau om volgende week in Hoogstraten-Wortel met succes bij de elite-vrouwen haar echte seizoenstart te maken. Vandaag reed ze dan nog de interclubwedstrijd van de Mol te Dordrecht, waarin ze bij de vrouwen wederom als winnares over de streep kwam.