PAREL VAN DE VELUWE: 140 KOERSKILOMETERS!

Vandaag reed Marion de Parel van de Veluwe, ook wel de Memorial Conny Meijer genoemd, naar de vroegere ploeggenote van Marion uit de Shimano-ploeg (zie vooraan in het foto-boek) en welke in het bijzijn van Marion tijdens de koers kwam te overlijden. Blijft je natuurlijk altijd bij! Zo’n memorial spreekt Marion dubbel aan! Buiten dat was het voor Marion een buitenkansje om onder ideale omstandigheden eens extra koerskilometers op te doen, om zichzelf op een hoger niveau te tillen richting de komende koersen. Nu dit lukte prima. Op zeven ontsnapte rensters na eindigde de koers in een massasprint. Marion wist zich zonder problemen te handhaven in het peloton, waarmee de doelstelling (heelhuids terug bij de auto zien te komen, finishen in het peloton en aldus koerskilometers maken) gerealiseerd werd. Ze eindigde 61ste van de 160 vertrekkers. Sara Carrigan won voor Suzanne de Goede en Christine Mos.