NEGENDE IN HET BELGISCHE ZWEVEGEM

Tijdens een voor Marion beetje vreemd weekend (drukke late dienst op vrijdagavond en pas om 12 uur op bed, miezerig weer op zaterdag zodat ze de koers in Zwijndrecht maar liet schieten en vervolgens een feest van haar beste vriendin waardoor het ook weer wat te laat werd), stond ze vandaag dan toch maar in het West-Vlaamse Zwevegem aan het vertrek voor een koers voor elite-vrouwen over 85 kilometer. Het was voor Belgische begrippen een klein rondje met veel draaien en keren. Na een derde koers reed er een sterke kopgroep weg met de twee zussen Debboudt, Anja Nobus, Ilse Fiers, Ilse Geldof en Jolande van Dongen-Cools. Hoewel het de definitieve slag leek, viel de kopgroep uit elkaar viel en werd deels teruggepakt. Van Dongen bleef over met Lensy Debboudt en zou met haar spurten voor de overwinning. De rest viel terug in het peloton. Kort voor het einde reed er nog een trio weg, zodat het peloton (met Marion daarin) ging sprinten voor de zesde plaats. Van ver trok Marion de sprint aan (hiermee een zeer gevaarlijke vluchtheuvel op een rotonde als eerste passerend, zodat ze minder gevaar liep), waardoor ze door 3 rensters overstoken werd. Ze werd negende in de totaalstand. “Niet slecht….” Lensy Debboudt won voor Jolanda van Dongen-Cools, Monique Verstraeten werd achtste, Karin de Krijger twaalfde en Monique Rotmensen veertiende.
Uitslag:
1 Debboudt Lensy
2 Van Dongen-Cools Jolanda (Ned)
3 Temmerman Ilse
4 Pieters Cindy
5 Maes Natascha
6 Nobus Anja
7 Geldhof Ilse
8 Verstraten Monique (Ned)
9 Bax Marion (Ned)
10 Debboudt Sylvia
11 D’Haene Nele
12 De Krijger Karin (Ned)
13 Thys Patricia
14 Rotmensen Moniek (Ned)
15 Belleter Veronique
16 De Vos Greetje
17 Verbeke Grace
18 Vanderhauwaert Elke
19 De Keyser An
20 Huyghe Melissa