ACHTSTE IN OLEN (B) EN TWAALFDE IN ARENDONK (B)

Na twee eerdere wedstrijden afgelopen weekend, waarin het niet liep zoals het had moeten lopen, zorgde de wedstrijd in het Belgische Olen toch nog voor een goede afronding van het weekend.
Vrijdagavond stond Marion aan de start in het Belgische Oostmalle voor een wedstrijd voor elite-vrouwen over een afstand van 88 km. Het werd een matte wedstrijd met een lange vlucht van Katleen Vermeiren en Ine Wannijn. Deze werden mn. door toedoen van Corienne Hierckens toch nog teruggepakt, waarna een volgend duo definitief aan de haal ging. Sylvia Debboudt wist knap te winnen. In de tumultueuze sprint voor de prijzen vanaf de derde plek werd Marion de kant in gemanoevreerd, waardoor ze slechts 26ste werd.
Zaterdag stond ze aan het vertrek van de ronde van Waasmunster, wederom in Belgie, voor een wedstrijd over 98 km. op een geaccidenteerd parcours. Het was uiterst selectief, waardoor velen de koers vroegtijdig moesten verlaten. Dit is altijd in het voordeel van Marion, die door de natuurlijke en geleidelijke selectie steeds meer zicht krijgt op een prijs. Nu sloeg het noodlot toe: op de afdeling op kasseien sloeg de ketting van het tandwiel, welke niet rijdend terug op het blad te krijgen was. Koers gedaan; nog slechts 25 man in koers, Marion werd wederom 26ste. Sandra Rombouts wist de koers te winnen met de in de Giro d’ Italia opgedane forme.
Dan zondag maar naar het Belgische Olen voor een koers voor elite-vrouwen over 71 km. op een snel rondje met twee viaducten. Half koers reed er een groepje weg van 6 vrouwen. De jacht was dusdanig hevig dat Marion niet direct wist aan te pikken. Nadien probeerde ze nog enkele malen met groepjes van wisselende samenstelling. Mede door toedoen van de Vlaanderen-Capri Sonne-ploeg werden de plooien evenwel telkens gladgestreken. Tien kilometer voor het einde wist Cindy Pieters dan toch te ontsnappen. Vervolgens ging ook Marion, die Cindy als richtpunt in haar solo kon gebruiken. Ze wist juist op de meet aan te sluiten en zo netjes als 8ste te finishen.
Vandaag stond de wedstrijd voor elite-vrouwen in het Belgische Arendonk op het programma. Arendonk was eens lekker dichtbij, net over de grens bij Bavel. De koers ging over 78 kilometer en werd onder zware weersomstandigheden verreden: erg veel wind, vooral bij het naderen van de buien. De eerste ronden sneuvelde dan ook menig renster. Na half koers reed Cindy Pieters weg en reed aldus solo naar de overwinning. Ondanks dat het duo Nobels en Marieke Verhoeven goed samenwerkte in de achtervolging wisten ze Cindy niet te achterhalen. Wel werden zij nog achterhaald door het trio Sylvia Debboudt, Sandra Rombouts en Marijke Desmedt. De plaatsen 1 t/m 6 waren weg. Jolanda van Dongen-Cools sprong de laatste ronde nog naar de 7de prijs. Het peloton moest dus sprinten vanf plek 8, welke sprint gewonnen werd door rappe Natalie van Katwijk. Marion werd knap 5de en aldus 12de in totaal. Zie ook fotoboek. Zie uitslag onderaan.

UITSLAG OLEN:
1. LIESBETH DE VOCHT Liesbet K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT 01:52:00
2. HENRION Ludivine TEAM CYCLISTE DE HESBAYE :02
3. VERMEIREN Katleen WV EEMLAND (NL)
4. BELLETER Veronique VLAANDEREN 2002-LADIES TEAM VZW
5. D`HAENE Nele ASFRA RACING TEAM
6. STERCKX Kathleen WV EEMLAND
7. PIETERS Cindy VLAANDEREN 2002-LADIES TEAM VZW 2:32
8. BAX Marion WV BREDA_KNOOPPUNT
9. DE CLERCQ Mieke K.V.C. LENDELEDE SPORT-YOUNG LADIES C.T. 3:00
10. COENE Veronique PROV. AFD.WEST-VLAANDEREN
11. WERNER Laure VLAANDEREN 2002-LADIES TEAM VZW
12. HUYGHE Melissa WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN
13. SNIJDERS Hanneke WV DE JONGE RENNER
14. VAN DER WIEL Frederika WV EEMLAND
15. RENDERS Eveline K.W.C. HEIST ZUIDERKEMPEN V.Z.W.
16. DE VESTELE Adeline VELO CLUB DE L´ESPOIR CONDRUZIEN
17. COUDENYS Julie K.V.C. LENDELEDE SPORT-YOUNG LADIES C.T.
18. VERKOOIJEN Kristel WV BREDA_KNOOPPUNT
19. VAN AS Susanne WILLEBRORD WIL VOORUIT (NL)
20. GROEN Chantal WC MIDDEN NEDERLAND

UITSLAG ARENDONK:
1. Cindy Pieters
2. Natasja Nobels
3. Marieke Verhoeven Erp
4. Sylvia Debboudt
5. Sandra Rombouts Hoogstraten
6. Marijke Desmedt
7. Jolanda van Dongen-Cools Middelharnis
8. Nathalie van Katwijk Oploo
9. Veronique Belleter
10. Ine Wannijn
11. Moniek Rotmensen Steenbergen
12. Marion Bax Bavel
13. Anja Nobus
14. Melissa Huyge
15. Ilse Temmerman
16. Ilse Geldof
17. Monique Verstraten Roosendaal
18. Liesbet Devocht
19. Audrey Werner
20. Mieke de Clercq