TWEEDE IN OOSTERHOUT

Vandaag reed Marion bij de BWF. De vrouwen rijden dan met de mannen mee, zodat er een goed tempo gereden wordt. Ook Jolanda van Dongen-Cools stond aan de start. Zij liet bewust de Hollands Hill Classic links liggen om zich perfect voor te bereiden op het NK tijdrijden van as. woensdag. Ze had een doorgevoerde tempotraining in gedachte en dat hebben ook de mannen geweten! Jolanda won met overmacht. Marion werd in dezelfde groep vijftiende en werd tweede vrouw. De veertig kilometers gingen er binnen het uur aan!! Zie fotoboek.
Een dag later toog Marion naar het Belgische Puivelde voor een koers voor elite-vrouwen over 90 kilometer. Er werd niet echt doorgereden, met als gevolg dat de koers uitdraaide in een massasprint, welke gewonnen werd door de Belgische Sylvia Debboudt. Helaas voor Marion liep er in de 13de van de 17 ronden een pony het peloton in met een grote valpartij als gevolg. Marion kon deze zo goed als ontwijken, doch werd op het laatste moment toch nog van haar fiets geduwd door een valllende renster. Voor een aantal rensters, waaronder Marion, was de opgelopen achterstand op het peloton dermate groot dat de koers over was. Helaas, doch Marion had toch al niet zo’n goed gevoel bij deze wedstrijd: doordat er niet echt gereden werd, krioelde alles door elkaar en werden de meest vreemde capriolen uitgehaald. Al eerder had men flink kunnen stuiteren, doch het was blijkbaar wachten op de pony! Zie fotoboek.