IN DE KOPGROEP ALS ZESDE GEFINISHED TE ZINGEM (B)

Na vorig weekend enkele wedstrijden in Wallonie gereden te hebben (Vondelee 22ste en Croswaremme koorts/verkouden, zo bleek s’avonds) en dinsdag in Kapelle-Putte (26ste), stond Marion vandaag aan de start van de koers voor elite-vrouwen van het Belgische Zingem. Er stonden 54 collegae aan het vertrek, de koers ging over 55 kilometer en er werd gerden op een klein rondje van 2,2 kilometer.
Marion was blijkbaar nogal gretig, daar ze op de eerste startlijn stond. Niet echt iets voor haar. Na het startschot werd er meteen flink ingevlogen. De eerste ronde reed er al een trio weg met daarbij Marion. Na een ronde hergroepering, maar niet voor lang. De derde ronde reed eerst Natascha Nobels weg. Marion reageerde en kreeg Natasch Maes mee. Niet de slechtste om mee te hebben, Natascha rijdt immers altijd. Serieus werd het toen ook Lensy Debboudt aansloot. Ook zij kan een stukje rijden. Toen ook nog Ine Wannijn, Grace Verbeke en An de Keijser aansloten kon het haast niet anders of het moest de slag zijn. In het begin is dat nog even afwachten. Heeft de ploeg van Vlaanderen voldoende vertouwen in het wegrijden van hun Ine Wannijn, zijn ze akkoord en schermen ze de vlucht af ? De kopgroep was dan wel uitermate sterk, doch de rol van Vlaanderen blijft in Belgie erg belangrijk. Ja dus. Het gat tussen het peloton en de kopgroep liep geleidelijk op tot ver boven de minuut, zodat de zeven het onderling uit konden gaan maken.
Zo’n tien kilometer voor de finish was het afgelopen met de goede samenwerking en begon het demarreren. Na enkele schermutselingen reed Lensy Debboudt weg, daarachter het trio met Ine Wannijn, Natascha Nobels en Natascha Maes en vervlogens het trio Grace Verbeke, Marion en An de Keijser. In deze volgorde kwam men over de finish. De pelotonsprint werd gewonnen door Anja Nobus voor Ilse Fiers. Zie fotoboek.
Uitslag Zingem (B), 54 rensters aan de start, 55km in 1 uur 24 minuten:
kopgroep:
1. Lensy Debboudt
2. Ine Wannijn
3. Natascha Nobels
4. Natascha Maes
5. Grace Verbeke
6. Marion Bax Nederland
7. Anne de Keijser
tweede groepje:
8. Kathy Ingels
9. Sharon Vandromme
10. An van Rie
peloton:
11. Anja Nobus
12. Ilse Fiers
13. Veronique Belleter
14. Sylvia Debboudt
15. Lien Beijen
16. Veronique Coene
17. Karin Verbeek
18. Mieke de Clercq
19. Eveline Renders
20. Loes Sels
35. Marjolijn Godde Nederland
42. Suzanne van As Nederland