ZEVENDE IN KEMPEN (D), ZEVENTIENDE IN WESTERBEEK EN ELFDE IN MECHELEN-MUIZEN (B)

Zaterdag 17-9 reed Marion de sluitingswedstrijd van het Nederlandse wegseizoen voor elite-vrouwen in het Oost-Brabantse Westerbeek. Het was lekker koersweer, een mooi rondje van 3,3 kilometer en 45 rensters aan de start. Na de nodige vluchtpogingen reed er in twee fasen een kopgroep weg van 6. Ook Marion probeerde een tegenaanval te organiseren, reed verschillende keren mee weg, doch toen er tenslotte een definitieve tweede groep van 9 rensters wegreed, miste Marion de slag en moest ze spurten voor haar prijs in het peloton (vanaf prijs 16). Sterk als ze is spurtte ze door de wind en werd toch nog tweede van het peloton achter de sterke Litouwse Bagdonaviciute. Pakte dus toch weer knap een zeventiende prijsje mee. Moniek Rotmensen won haar tweede wedstrijd van het seizoen door Marieke Verhoeven te kloppen.

1 Moniek Rotmensen Steenbergen
2 Marieke Verhoeven Erp
3 Sandra van Veghel Rosmalen
4 Liesbet de Vocht Arendonk (B)
5 Debby van den Berg Cuijk
6 Marieke van Wanroij Nijmegen
7 Elisabeth Braam Warmenhuizen
8 Ilse Geldhof Deerdijk-Geverzicht (B)
9 Sissy van Alebeek Schijndel
10 Christine Mos De Wijk
11 Claudia Witteveen Teuge
12 Grace Verbeke Deerlijk-Gaverzicht
13 Linda Ringlever Nijmegen
14 Marije Profijt Hoogeveen
15 Mirjam van Dijk Pijnacker
16 Agne Bagdonaviciute Kaunas (LTU)
17 Marion Bax Bavel
18 Eyelien Bekkering Den Ham
19 Daniëlla Moonen Voerendaal
20 Eefje Ottevanger Eindhoven

Een dag later, 18-9, stond ze dan weer aan de start van de koers voor elite-vrouwen van het Belgische Mechelen-Muizen. Er stonden 50 rensters aan de start, het was een zomerse koersdag en het rondje is een beetje link: sommige stukken erg smal met een brede sloot er direct naast. Het werd een levendige koers met diverse ontsnappingen. Ilse Geldof reed lange tijd solo en pakte aldus vele premies. Na tweederde koers werd ze teruggepakt. Vooraleer de definitieve kopgroep wegreed, waren er nog verschillende vluchtgroepjes van wisselende samenstelling. In de finale reden Vandromme, Wannijn, Vermeiren en de Vocht weg. Het gat werd nooit echt groot, doch ze bleven buiten schot en kwamen in bovengenoemde volgorde over de streep. Het peloton spurtte voor de vijfde plek. Henrion won overtuigend voor Lensy Debboudt. Marion kwam slim als eerste uit de laatste bocht en ging zelf de sprint aan. In totaal kwamen er 6 rensters overheen en werd ze knap elfde. Blijft ze zitten, dan wordt ze net als de rest, 12 gelijk geplaatst! Ze wordt dan zeker geen elf; de meeste die voor haar waren in de groepssprint heeft ze normaliter toch voor zich in de sprint. De 3 bondsafgevaardigden hadden een lastige klus de hele uitslag opgenomen te krijgen; er zou een fotofinishapparaat gestuurd worden, doch dit kwam onverwacht niet. Dan maar 12 gelijk. (klopt overigens wel als je op de foto in het fotoboek kijkt! Knap werk mannen!)

Uitslag koers van Mechelen-Muizen (B) over 81 km.:
1. Sharon Vandromme
2. Ine Wannijn
3. Katleen Vermeiren
4. Liesbethe de Vocht
5. Ludivine Henrion
6. Lensy Debboudt
7. Veronique Belleter
8. Mieke de Clercq
9. Karen Verbeek
10.Caroline van Peteghem
11.Marion Bax (Nederland)

12 gelijk, doordat fotofinishapparaat niet afgekomen was, oa.
Linda Ringlever, Marieke Verhoeven, Moniek Rotmensen, Hanneke Snijders, Karin de Krijger (allen Nederland) en Agne Bagdonaviciute.

De zaterdag daarop (24/09) stond Marion aan de start van de koers voor elite-vrouwen van Kieldrecht, de sluitingskoers van het Belgische vrouwenwegseizoen. De koers ging over 95km. Een mooie grote ronde door de polder, doch doordat er te weinig wind stond helaas niet echt selectief. Na 20 km. reed Minke van Dongen weg met de Belgische Carolien van Petegem. Vijf kilometer later sloot good-old Marion Bax met Sandra Oosterbosch aan. Zeker 30 kilometer reed dit kwartet op kop en wist zo veel premies op te rapen. Te laat sloot Moniek Rotmensen met Patricia Thijs en Melissa Flagothier aan. De kopgroep had eerder wat versterking moeten krijgen! Nog 15 kilometer reed dit zevental op kop. Het peloton bleef echter jagen en sloot dan ook aan. Andrea Bosman reed vrij snel daarop weg, kort daarop gevolgd door de Litouwse Bagdonaviciute. De reactie kwam van Sylvia Debboudt en Natascha Nobels. Dit kwartet bleef weg, hoewel het de laatste ronde wel uiteen viel. De tegenreactie in de laatste ronde kwam van een ander kwartet, wat niet meer wist aan te sluiten. Het bleef wel buiten schot van het peloton. Het peloton spurtte vanaf vanaf plek negen, welke spurt gewonnen werd door Moniek Rotmensen. Marion pakte nog net het laatste prijsje: twintigste. Na zo lang vooruit rijden was de echte scherpte eraf, maar het was weer de zoveelste wedstrijd op rij welke gevolgd werd door een passage langs de prijsuitreiking. Daarna nog heerlijk even het vrouwenwielerseizoen van Belgie afgerond door met enkele Belgische vrienden “ne straffe pint gepakt te hebben” in het cafe van de “uitbetaling”.

De rest van de uitslag:
1. BOSMAN Andrea WTC DE AMSTEL 02:23:14
2. BAGDONAVICIUTE Agne WSVEMMEN :05
3. DEBBOUDT Sylvia KEUKENS REDANT CYCLING TEAM :20
4. NOBELS Natasja WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
5. VANDROMME Sharon VLAANDEREN 2002-LADIES TEAM VZW :35
6. VAN PETEGHEM Caroline BENELUX TEAM
7. COENE Veronique PROV. AFD.WEST-VLAANDEREN
8. VERBEKE Grace K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
9. ROTMENSEN Moniek WILLEBRORD WIL VOORUIT (NL) :40
10. GELDHOF Ilse K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
11. VERHOEVEN Marieke WILLEBROD WIL VOORUIT
12. ROMBOUTS Sandra WV EEMLAND
13. DE CLERCQ Mieke K.V.C. LENDELEDE SPORT-YOUNG LADIES C.T.
14. BELLETER Veronique VLAANDEREN 2002-LADIES TEAM VZW
15. DEBBOUDT Lensy KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
16. VERDONCK Sofie VZW LOTTO-LADIESCYCLING
17. PEETERS Sara WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
18. VERSTRATEN Monique WILLEBRORD WIL VOORUIT (NL)
19. WINKELMANS Kim W.C. DE DIJLESPURTERS V.V. MECHELEN
20. BAX Marion WV BREDA_KNOOPPUNT
21. TEMMERMAN Ilse K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
22. KRAATZE Peggy RSC
23. MELYS Laurence LA PEDALE PETIT-ENGHIENNOISE
24. DE KRIJGER Karin RSC DE ZUIDWESTHOEK
25. DE KEYSER An KLAIPEDA
26. VAN DONGEN Minke WV BREDA-KNOOPPUNT
27. VAN DONGEN-COOLS Jolanda RSC DE ZUIDWESTHOEK
28. WANNIJN Ine VLAANDEREN 2002-LADIES TEAM VZW
29. VAN AS Susanne WILLEBRORD WIL VOORUIT (NL)
30. DE VESTELE Adeline VELO CLUB DE L´ESPOIR CONDRUZIEN
31. POTUMS Carine INDIVID. (B)
32. CLEEMPUT Irina WK NOORD WEST BRABANT
33. FLAGOTHIER Mélissa TEAM COOGEE SAAR
34. VAN DE PUTTE Kim ISOREX CYCLING TEAM
35. SNIJDERS Hanneke WV DE JONGE RENNER
36. VAN DER VALK – DE JONG Hannie WV BREDA_KNOOPPUNT
37. DE SMEDT Marijke KONINKLIJKE HOBOKEN W.A.C. V.Z.W.
38. LEENKNEGT Liliane K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
39. KONINKX Lieve X-TREME BIKERS BEGIJNENDIJK
40. VAN DEN BRANDE Nancy KSC DENDERSTREEK LABIEKESVRIENDEN
41. GAFFRON Liane RSG STRAELEN
42. THYS Patricia BENELUX TEAM
43. DE NYS Sofie BENELUX TEAM
44. DEBBOUDT Evelien KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
45. HOEDT Natacha LA ROYALE PEDALE SAINT-MARTIN – TOURNAI
46. MOORTGAT Karen K.W.C. HEIST ZUIDERKEMPEN V.Z.W.
47. RENDERS Eveline K.W.C. HEIST ZUIDERKEMPEN V.Z.W.
48. WYNANTS Julie VELO CLUB DE L´ESPOIR CONDRUZIEN
49. VAN HAASTERT Corrien GRTC EXCELSIOR
50. CORDY Natacha WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE

Weer een weekend verder (2/10) rondde Marion het inmiddels al geslaagde seizoen 2005 af in het Duits Kempen. Hier wordt elk jaar een koers voor elitevrouwen over 60 kilometer verreden op een mooi snel rondje met geweldige ambiance. Men rijdt daar rond het Middeleeuwse stadshart over een rondje zonder noemenswaardige bochten. Vliegen dus.
De koers was nauwelijks gestart of het begon helaas te regenen. Gelukkig dat dit rondje goed te doen is in de regen. Er werd niet gelijk ingevlogen. Na ± 10 km wedstrijd zocht Marion de ruimte en begon een solo van 10 kilometer. Meer dan enkele premies leverde dit niet op. Op een dergelijk rondje is een lange solo onmogelijk. Ze was nog niet teruggepakt of Tanja Hennes demarreerde. Marion weer mee. Samen reden zij enkele ronden vooruit. Weer enkel premies, verder niets. Toen dit duo terug ingerekend werd, sprong een kwartet weg met Andrea Bosman en Linda Ringlever. Het viertal verstond elkaar meteen goed. Dit was daarom wel de goede ontsnapping. Wat in het peloton Marion, Marieke Verhoeven en Tanja Hennes ook probeerden, ze kwamen niet weg. En Marion en Marieke waren blijkbaar niet van plan het gat dicht te rijden naar Andrea en Linda met het hele peloton in het wiel. Dat was dus gelopen. Vijf kilometer voor de finish reed Andrea weg van de rest van de kopgroep en reed min of meer onbedreigd naar de finish. Ze pakte daarmee de tweede overwinning in een week. Linda werd tweede in de sprint, dus mocht als derde mee op het podium. In de sprint van het peloton ging Marion Bax de sprint van redelijk ver aan, wetende dat ze Verhoeven en Hennes toch niet kan kloppen in de sprint, hoe ze de sprint ook aanpakt. Alleen Tanja Hennes en Marieke kwamen erover (zoals gepland), zodat Marion zevende werd. Marion Bax gaf blijk nog niet versleten te zijn. De vraag is of ze er volgend jaar alsnog een jaartje tegenaan gaat.

Uitslag (10 prijzen):
1 Andrea Bosman, Eindhoven
2 Schreuder (D)
3 Linda Ringlever, Nijmegen
4 Breuer (D)
5 Marieke Verhoeven, Erp
6 Tanja Hennes (D)
7 Marion Bax, Bavel
8 Lankeshofer (D)
9 Rathmann (D)
10 Gaffrou (D)