MARION GAAT NOG EEN JAARTJE DOOR !

Marion heeft besloten alsnog een seizoen vast te plakken aan haar reeds imposant lange wielercarrière.

Waarom nu pas? Marion hakt gezien haar leeftijd pas in de loop van de winter de knoop omtrent doorgaan of stoppen door, daar zij dan meer zicht heeft hoe haar “oude” lijf de overwintering doorstaat. Immers, ook al is het voorgaande seizoen goed geweest, op deze leeftijd kan het snel verkeren. De overwintering is tot op heden volgens planning en derhalve zeer goed verlopen.

Welke doelen voor het komende seizoen? Marion is bij de Masters regerend Europees kampioene (op de weg), regerend wereldkampioene (puntenkoers op de baan) en vice-wereldkampioene (tijdrijden) en wil op deze onderdelen wederom scoren. Ook wil zij zich revancheren voor de niet terechte diskwalificatie tijdens het WK weg (door het Duitse UCI-jurylid, welke onlangs ook aan de basis lag van de casus Wellens te Diegem!). Daarnaast zal zij wederom (ondanks de leeftijd) actief zijn in het wedstrijdcircuit voor elitevrouwen in Nederland, België en Duitsland. Bij het DK- en NK-tijdrijden voor elitevrouwen wil zij zich op zijn minst qua tijd stevig in de middenmoot nestelen. Mocht zij op dit niveau ook maar enigszins in de buurt komen van de door haar in 2005 behaalde resultaten, dan wordt zij hiermee meer en meer een unicum op dit niveau. Marion hoopt immers begin van het nieuwe seizoen Sara te zien!!!

Vanaf nu gaat Marion de wintertraining geleidelijk intensiveren richting het nieuwe seizoen, welke voor haar aanvangt half april en waarvan het hoogtepunt moet liggen in de tweede seizoenshelft. Kwestie van je kwaliteiten kennen en van seizoenplanning. Ondanks dat Marion, zoals elk jaar weer, door andere teams gevraagd wordt van team te wisselen (ook om in de koers met haar ervaring als verlengstuk te fungeren van de ploegleider en jonge rensters in de koers te coachen), blijft ze voor die laatste jaren wielervereniging Breda-Knooppunt-Bouwhuis-ladiesteam trouw.