VOORBEREIDING VERLOOPT GLADJES

De voorbereiding op Marion’s nieuwe seizoen verloopt gladjes. Hoewel de voorbereiding in vergelijking met andere jaren er totaal anders uitziet, maakt ze de juiste progressie. Had Marion er de laatste jaren rond deze tijd reeds een trainingsstage in Zuid-Spanje opzitten, ze rijdt nu beter dan anders rond deze tijd.
Veel meer heeft ze het accent op rust gelegd en gekozen voor een voorbereiding met veel minder duurwerk (overigens moest dit wel vanwege de koude februari-maand). Het alternatief werd zaterdag een wedstrijdje op “de Mol” (lekker tussen de wielen meerijden) en zondag een wedstrijdje op het snelle parcours van Breda-Moleneind, waar Marion met de mannen 50-plus meerijdt. Is het weer slecht, dan kiest ze daarnaast een- of tweemaal per week voor spinning bij Max Hoornick van de Black and White-sportsclub te Breda en/of training op de fietsergometer. Hier traint ze mn. op vermogen, ter vervanging van de berg-op-training van Spanje. De duurtraining begint ze pas als het weer milder wordt: je lijdt er dan minder mee en het fietsen gaat je minder snel tegenstaan. Voor eind maart overweegt ze nog een weekje duurtraining in de Cevennen te Zuid-Frankrijk.
Kortom, alles verloopt volgens planning. Hopelijk blijft tegenslag uit!
Normaliter begint in het weekend van Pasen voor Marion het nieuwe seizoen. Alles wat ze voordien rijdt, zal in het teken van de voorbereiding staan.