Eerste in tijdrit te Zeewolde

Vandaag reed Marion de tijdrit te Zeewolde, meetellend voor de Milieu-123-tijdritcompetitie. Helaas was Marion de enige elite-vrouw die meereed, ondanks dat de KNWU deze cyclus liet meetellen voor de selectie van het NK-tijdrijden, wat volgende week in Oudenbosch wordt verreden. Ook Andrea Bosman had ingeschreven, doch ontbrak helaas aan de start.
Marion reed de 19 kilometer op het haar van het NK-para-/medici bekende parcours in een tijd van 28.09, wat een gemiddelde betekent van 40,5 kmpu. In het overall-vrouwen-klassement lijkt ze de overwinning gepakt te hebben, daar Linda van Rijen (de snelste junior-dame) een tijd noteerde van 28.14.
Waarom lijkt? Er is met de tijdwaarneming bij de juniorvrouwen blijkbaar iets fout gegaan, waardoor men het er nog niet over eens is wie, en met welke tijd, de winnares is. Vooralsnog gaan we uit van de eerste plaats “overall”. Armanda Bongaards had in ieder geval volgens de waarneming van haar begeleiders geen 28.00 rond gereden, doch 28.34.