Derde in Breda-Moleneind en achttiende in de Acht van Chaam

Afgelopen zaterdag reed Marion in het Waalse Flobecq. Er stonden weer 65 rensters aan de start voor een koers over 80 kilometer op een sterk geaccidenteerd parcours. Snel reed er een kopgroep weg van tien, veel later gevolgd door een achtervolgende groep van twaalf. Marion reed duidelijk te afwachtend, bang met dit warme weer op dit parcours de man met de hamer tegen te komen. Ver in de finale reed ook zij weg met een groep van twaalf, met daarbij verschillende goede koereurs. De kloof op het groepje ervoor werd snel kleiner, doch werd net niet meer gedicht. Marion werd 29ste. Ilse Geldof won voor Martine Bras.
Een dag later waren er noch in Nederland, noch in Belgie wedstrijden voor vrouwen. Vandaar dat ze van start ging in de BWF-koers van het Bredase Moleneind, waar de vrouwen bij de mannen kunnen starten. Meer vrouwen dachten er zo over. De koers eindigde in een massasprint, zoals zo vaak op dit snelle rondje. Moniek Rotmensen (een week eerder nog van start in het EK op de weg te Valkenburg) won (vierde bij de mannen), Jolanda van Dongen-Cools werd tweede (zevende bij de mannen) en Marion werd derde (en elfde bij de mannen). Lekker gekoerst, een bos bloemen rijker, op de fiets op en neer en de rest van de dag lekker op de bank naar de Tour kijken. Zie fotoboek.
Weer een dag later, op maandag, na een vroege dienst (om zes uur de wekker!) lekker de benen terug op orde fietsen op het snelle parcours van de Mol te Dordrecht bij de Masters 50+ (eigenlijk Marion’s categorie). Marion reed goed: halfkoers viel er een haast onoverbrugbare breuk in de groep. Met name door toedoen van Marion werd het gat gedicht. In de sprint tenslotte werd ze ondanks een fatale zwieper van Hans Goeijers toch nog achtste. De benen gaan beetje bij beetje beter aanvoelen.
Vandaag dan de dichtst bij Bavel verreden vrouwenkoers, de Acht van Chaam. Hier staan veel bekenden van Marion langs het parcours, Marion rijdt hier min of meer voor eigen publiek en wil om die reden graag een beetje goed rijden. Dit lukte haar min of meer, ware het niet dat de ploeg van Flexpoint-Buitenpoort de koers in de tang nam. In een vroege fase ontsnapte er een kopgroep van acht, met daarbij drie Buitenpoort-rensters. Deze groep was definitief buiten schot. Marion probeerde nog met andere rensters een tegenaanval te formeren, doch zelfs deze acties werden door Flexpoint-Buitenpoort te niet gedaan (door rensters mee te sturen die dan niet op kop reden!!!). Later ontsnapte ook Villumsen nog, zodat het peloton vanaf de tiende prijs moest sprinten. Marion wist negende van de groep te worden en aldus achttiende in de totaaluitslag. Niet slecht, wetende dat er zeventig rensters aan de start stonden, waaronder +/- 15 gecontracteerde en internationale beroepsrensters, die allemaal, zo mag je veronderstellen, goed zijn voor een prijsje. Een achttiende plaats behaald voor eigen publiek in een sterk veld, Marion was voldaan. Zie fotoboek.
Komend weekend koerst Marion niet. Zaterdag zowel in Belgie als Nederland een koers erg ver weg. Zondag alleen de BWF. Ze gaat twee dagen naar Zuid-Limburg / de Voerstreek, lekker relaxed bergop de kilometertjes wegmalen.
Uitslag Acht van Chaam:
1 Suzanne de Goede
2 Sandra Rombouts
3 Marianne Vos
4 Tanja Hennes (Duitsland)
5 Loes Gunnewijk
6 Jolanda van Dongen
7 Monique Verstraten
8 EefjeTabak
9 Linda Villumsen (Denemarken)
10 Moniek Rotmensen
11 Inge Klep
12 Sigrid Jochems
13 Veronique Belleter (België)
14 Marjolijn Godde
15 Sandra van Veghel
16 Nienke Stenekes
17 Eefje Ottevanger
18 Marion Bax
19 Arien Torsius (Zuid-Afrika)
20 Daphne Hoeve