Weer verschillende prijsjes: zestiende in Kapelle (B) en Erondegem (B), alsmede achttiende in Berlare (B). Ook een spijtige valpartij in Zingem (B).

Dinsdag 1 augustus reed Marion in de ronde van het Belgische Kapellen voor elite-vrouwen over 60 kilometer, waar 42 rensters aan het vertrek stonden. Het is een mooi driehoekig rondje, met goede stenen in de bochten en al jaren mede georganiseert door oud-renner Hugo van Gastel, mede-inrichter van de grote Sluitingskoers van Putte-Kapellen.
Na enige schermutselingen reed er een kopgroep weg van drie rensters. Zeven anderen zetten de achtervolging in, leken de aansluiting te maken, doch juist op dat moment begonnen enkele linkeballen te verzaken, zodat de aansluiting nooit gerealiseerd werd. Het trio kon sprinten voor de overwinning, gewonnen door Linsey Debboudt. Het peloton kon vanaf de elfde prijs gaan verdelen. In de laatste ronde reden er drie rensters een voor een weg, zodat er dertien prijzen weg waren. Marion kwam noodgedwongen als eerste van het peloton uit de laatste bocht en ging dan ook maar aan. Alleen Hoeve en Doorakkers kwamen er over, zodat Marion zestiende werd.
De koers werd door twee zware hoosbuien geteisterd: een net voor de start en toen het droog leek te worden kwam er nog een tweede overheen in de finale. Gelukkig betrof het een rondje wat te doen is in de regen.

1. Lensy Debboudt
2. Karen Steurs
3. Annick van Leuven
4. Liesbet de Vocht
5. Lindsey Sticker
6. Sjoukje Dufoer
7. Ilse Fiers
8. Veronique Belleter
9. Veerle Ingels
10. Greetje de Vos
11. Moniek Rotmensen, Steenbergen
12. Anja Nobus
13. Kathy Ingels
14. Daphne Hoeve, Oisterwijk
15. Wendy Doorakkers, Tilburg
16. Marion Bax, Bavel
17. Sylvia Debboudt
18. Karen Verbeek
19. Kim Winkelmans
20. Hanneke Snijders, ‘s-Gravenmoer

Vrijdag 4 augustus was de ronde van het Belgische Berlare, welke weer gekenmerkt werd door echte Belgische taferelen. Het zou een rondje zijn van 2,8 kilometer, bleek het later tijdens de koers 3,8 te zijn, zodat halfweg de koers het aantal ronden fors naar beneden moest worden bijgesteld. Zoniet, dan was men waarschijnlijk nu nog aan het rijden. Naast een mooi recht stuk van de aankomst, zaten er 14 bochten in, deels tussen de bomen met de nodige bladeren en groenaanslag eronder, zodat het best link was. Gelukkig werd het na de hoosbui van voor de start droog, ondanks de dreiging van meer regen: het zou levensgevaarlijk geworden zijn. Dan moest de streep nog op het moment van de start nog geplakt worden, werd de start verplaatst en liep de opblaasbare aankomstboog tijdens de koers nog eens leeg. Kortom, er was weer genoeg te doen.
In de koers reed de Amerikaanse Hatch vroeg in de koers weg en reed lang solo. Na driekwart koers maakte de Luxemburgse Schmitt de sprong sloot aan en wist tenslotte te winnen in de sprint a deux. Greetje de Vos probeerde ook de sprong te maken, doch bleef hangen, al wist ze wel derde te worden. Het peloton restte de vierde en volgende prijzen. Marion wist in de massale aankomst als achttiende (in totaal) te finishen.

Uitslag Berlare (B):

1. Anne-Marie Schmitt (Luxemburg)
2. Elizabeth Hatch (USA)
3. Greetje Devos
4. Mieke de Clercq
5. Jarmila Machacova (Tsjechie)
6. Anja Nobus
7. Ilse Geldof
8. Karen Verbeek
9. Caroline van Peteghem
10. Kim Winkelmans
11. Nathalie Lamborelle (Luxemburg)
12. Sopfie de Vuyst
13. Ilse Fiers
14. Lindsey Sticker
15. Sylvia Debboudt
16. Leda Cox (GBr)
17. Lensy Debboudt
18. Marion Bax (Nederland)
19. Isabelle Hoffman (Luxemburg)
20. Lien Beyen

Een dag later, zaterdag 5 augustus, de koers voor elite-vrouwen in het Belgische Erondegem, welke ging over 80 kilometer en met 53 rensters aan de start. Het is een koers over een rondje van 5 kilometer waarin het voortdurend behoorlijk op en af gaat. Ondanks het zware rondje, de behoorlijke wind en talrijke goede buitenlandse rensters, wist men de koers niet uit elkaar te rijden. Er waren talrijke schermutselingen, doch geen enkele leidde tot een definitieve slag. Tot dat ver in de laatste ronde Sjoukje Dufour vijftig meter wist te pakken en te behouden! Ze won met minimale voorsprong op het peloton. Marion kwam als zesde door de laatste bocht, doch in de sprint bergop moest ze nog verschillende renster over zich heen dulden: ze werd toch nog knap zestiende.

Uitslag Erondegem (B):

1. Sjoukje Dufour
2. Ludivine Henrion
3. Ilse Geldof
4. Anja Nobus
5. Tone Hatteland, Noorwegen
6. Mieke Declercq
7. Lensy Debboudt
8. Ilse Fiers
9. Linn Eie Hege, Noorwegen
10. Aurore Brouet
11. Anne Arnouts
12. Janine Verhaeghe
13. Carolin Kloiber, Groot Brittanie
14. Isabelle Hoffmann, Luxemburg
15. Nana Steenssens
16. Marion Bax, Nederland
17. An de Keyser
18. Julete Wigbold, Nederland
19. Caroline Haers
20. Tanja Mousty, Luxemburg

Vandaag toog Marion met de nodige moraal naar Zingem, de koers waar ze vorig jaar van de eerste tot de laatste kilometer in de aanval reed. Ze ging voor de derde prijs op drie dagen. Nu verging het haar hier minder. Doordat een renster voor haar tegen een achterwiel aan reed en viel, tuimelde Marion met een aantal anderen vrij hard erover heen. Vol op haar rechter jukbeen en haar rechter hand. Alles is dik en blauw, maar lijkt in takt. Hopelijk betekent een en ander geen vervroegd einde van haar seizoen (en van haar fietscarriere).