Gevolgen valpartij?

Marion was op vele plaatsen gebutst, en nu dus blauw. Probleem zou kunnen zijn de val op haar hoofd en rechter hand. Vreemd dat ze op haar hoofd viel zonder de helm te raken/beschadigen. Ze viel op haar rechter jukbeen, welke meteen dik en blauw werd, met de nodige hoofdpijn. Meteen veel koelen en onder druk zetten met een koude, natte handdoek. Desondanks zat haar oog vanochtend deels dicht. De nacht was ze dankzij pijnstilling goed doorgekomen.
Haar hand is een ander probleem: locaal is het buitenste middenhandsbeentje dik, behoorlijk drukpijnlijk en weinig te belasten. In ieder geval geen dislocatie. Enkele jaren terug, na een val op de piste van Manchester, had ze hier al eens een breukje, waarvoor ze, omdat er geen dislocatie was, een spalk kreeg. Deze spalk heeft ze er weer maar eens omgedaan om de boel te ontlasten. Door de mate van pijnafname kan dan geconcludeerd worden of het een kneuzing, een barstje of een breukje is.
Na een dag van koelen, smeren, ontlasten, Voltaren, spalken……… en nog wat, leek alles op zijn retour: minder dik en pijnlijk, nog wel op vele plaatsen blauw (een blauw oog of ze op haar donder heeft gehad). Haar middenhandsbeentje was nog wel drukpijnlijk doch meer en meer belastbaar, waardoor je kunt concluderen dat het niet gebroken is, hooguit een barstje. Gelukkig. Marion is vanavond reeds naar de Mol te Dordrecht gegaan om te koersen….met goed resultaat. Ze reed met de spalk rond haar hand en met slechts lichte pijn. Het ging goed en werd vijfde bij de mannen-Masters-50+. Ze kan het seizoen normaal afmaken.