Achtste in Wielsbeke (B), zesde in Dinslaken (D) en twaalfde in Zonnebeke (B)

Zaterdag reed Marion in het Belgische Wielbeke een koers voor elite-vrouwen over 87,5 kilometer met 45 rensters aan de start. Er reed na twintig kilometer koers een kopgroep weg van vier rensters, achtervolgt door een trio. Marion zag het gevaar en formeerde een achtervolgende groep. Hierachter vormde zich nog een groepje van vijf, vervolgens verbrokkelde alles. De groep van Marion wist het trio achter de kop te achterhalen, er ontstond zo een achtervolgende groep van acht rensters. Al samenwerkend reed men steeds verder naar de kopgroep. De koers was net te kort om helemaal de aansluiting te kunnen maken. Helaas. Geldhof won de koers. Marion werd knap vierde in de sprint van het tweede groepje, wat reed vanaf de vijfde prijs, en werd aldus achtste in totaal. Voor foto’s van deze koers van Luc Blouwe, zie fotoboek.
Uitslag koers van Wielsbeke:
1. GELDHOF Ilse K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT 02:30:00
2. KOEDOODER VERA DE AMSTEL
3. DE VOS Greetje BENELUX TEAM
4. DEBBOUDT Lensy KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
5. FIERS Ilse WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE :31
6. NOBUS Anja WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
7. DE VUYST Sofie Lotto Belisol Ladiesteam (ZC/SC)
8. BAX MARION WV BREDA KNOOPPUNT
9. DOORAKKERS Wendy WV EEMLAND
10. THYS Patricia BENELUX TEAM
11. POTUMS Carine BENELUX TEAM
12. MASHIMO MASAMI JAPAN
13. BEYEN Ine K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT 2:31
14. DE CLERCQ Mieke K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
15. LEENKNEGT Liliane K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
16. DEBBOUDT Evelien KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
17. DE KEYSER An K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
18. MELYS Laurence ORBAIS CYCLISTE – ORBAIS
19. CLAES Ines BENELUX TEAM
20. VAN AS Susanne TWC HET SNELLE WIEL
21. HAERS Carolien SAEY – DESCHACHT SPORTGROEP
22. DEVESTELE Adeline WK NOORD WEST BRABANT
23. DEBBOUDT Sylvia KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
Gisteren reed ze in het Duitse Dinslaken. Het liep niet zoals ze in gedachte had. Om te beginnen kwam Marion erg laat in Dinslaken aan vanwege forse filevorming bij Duisburg en daarbij regende het de hele koers, iets waar Marion het niet echt op heeft. Of dat het daar iets mee te maken had, is de vraag, maar Marion koerste te afwachtend en miste daardoor de slag. Een slag die ze nota bene zag vallen, maar waar ze niet op reageerde. Ze rekende teveel op anderen en die konden het niet. Marion deed nog een poging het gat naar het leidende kwartet te dichten, maar ze kreeg twee rensters in het wiel, die niet over konden nemen. Gevolg, het gat werd niet gedicht, het trio viel terug in het peloton en de kopgroep was definitief weg. Marion kon niet anders dan zich richten op de pelotonsprint. Ze ging de sprint zelf aan, maar een renster wist haar te counteren. Ze werd zesde, een mooie uitslag, maar er had veel meer in kunnen zitten als Marion attenter had gekoerst.
Uitslag ronde van het Duitse Dinslaken:
1. 87 Ogishima, Mika Oost Holland 1.09’45”
2. 73 Janke, Dorothee RV Endspurt Wuppertal 1.09’45”
3. 65 Hessling, Melanie NRW Team Pro-West 1.09’45”
4. 69 Nöhles, Alexandra Koga Miyata Cycling Team 1.09’45”
5. 89 Gaupelein, Caroline RC Viktoria Neheim 1.09’45”
6. 78 Bax, Marion NL 1.09’45”
7. 68 Stambula, Annegret Koga Miyata Cycling Team 1.09’45”
8. 63 Sostmann, Maren ESV Lingen 1.09’45”
9. 61 Schäfer, Alexandra RSC Dinslaken 1.09’45”
10. 74 Janke, Sabine RV Endspurt Wuppertal 1.09’45”
11. 81 Reinhardt, Stefanie RG Paderborn 1.09’45”
12. 66 Stichert, Roswitha RSC Rheinbach 1.09’45”

Vandaag startte Marion in het West-Vlaamse Zonnebeke. Een koers voor elite-vrouwen over 78 kilometer op een rondje van 2 km met telkens twee machtklimmetjes. Er stonden 45 rensters aan de start. Snel reed er een duo weg, welke werden achterhaald door 5 rensters. Toen dit groepje eigenlijk al buiten schot was, reed er nog een vijftal weg, zonder Marion. Gelukkig sliep ze niet zoals de dag ervoor in Dinslaken. Nee, vandaag was ze erg goed bij de les, erg attent zelfs en ze koerste heel actief mee. Marion sprong dan ook tijdig met nog twee anderen naar dit vijftal, wist aan te sluiten en kon in de sprint om de achtste prijs de twaalfde prijs pakken. Drie prijzen op drie dagen, mooi resultaat! Lensy Debboudt was een tiental kilometer voor het einde met Sharon Vandromme weggereden uit de kopgroep en wist Vandromme in de sprint te kloppen. Zie fotoboek: foto’s van Luc Blouwe.

Uitslag Zonnebeke (B):
1. Lensy Debboudt
2. Sharon Vandromme
3. Anja Nobus op 30 seconden
4. Greetje Devos
5. Grace Verbeke
6. Lieselot Decrois
7. Mieke Declercq
8. Ilse Fiers op 2.00
9. Sylvia Debboudt
10. Nana Steenssens
11. Kimberly Buyl
12. Marion Bax, Nederland
13. Liliane Leenknegt
14. Patricia Thys
15. An de Keyser
16. Lindsey Sticker op 3.50
17. Elke Vanderhauwaert
18. Lien Beyen
19. Femke Van Schelven, GBR
20. Laurence Melys