Zeventiende in Handzame (B), negende in Breda, elfde in Kieldrecht (B) en negende in Kempen (D).

Donderdag 14/9 stond Marion in het West-Vlaamse Handzame aan de start. Vrij vroeg in de koers reed er een trio weg met Lien Beyen, Grace Verbeke en de Zweedse Emma Johansson. Hoewel verschillende groepjes hebben beprobeerd terug naar de kopgroep te rijden, lukte dit niet. Het trio kon sprinten voor de overwinning, gewonnen door Johansson voor Verbeke. De overige prijzen moesten verdeeld worden in een groepsprint. De sprint werd gewonnen door Sylvia Debboudt; Marion pakte in deze sprint de zeventiende prijs. Zie fotoboek: Luc Blouwe.
Uitslag Handzame (W):
1. JOHANSSON Emma HARNOSANDS 02:13:00
2. VERBEKE Grace Lotto Belisol Ladiesteam (ZC/SC)
3. BEYEN Lien K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
4. DEBBOUDT Sylvia KEUKENS REDANT CYCLING TEAM 2:00
5. VERHAEGHE Hannah VZW – VELOSPORT REIGERLO BEERNEM
6. DECROIX Lieselot KSV DEERLIJK 3:10
7. DE VOS Greetje BENELUX TEAM 3:15
8. NOBELS Natasja WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
9. NOBUS Anja WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE 3:28
10. STEENSSENS Nana LA ROYALE PEDALE ST MARTAIN
11. BELLETER Veronique WIELERCLUB GALMAARDEN SPORTIEF
12. FIERS Ilse WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
13. VAN PETEGHEM Caroline TEAM COGEE SAAR
14. BOSMAN Andrea TWC HET SNELLE WIEL
15. VERDONCK Sofie K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
16. DE VUYST Sofie Lotto Belisol Ladiesteam (ZC/SC)
17. BAX MARION WV BREDA KNOOPPUNT
18. DEBBOUDT Lensy KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
19. STICKER Lindsey NEW HEEBRA CYCLING TEAM
20. VAN DAMME Charlotte KEUKENS REDANT CYCLING TEAM

Zaterdag 16/9 werd er een koers voor elite-vrouwen verreden in het Belgische Houtvenne. Snel reed Grace Verbeke weg en ondanks veel tegensputteren van het peloton bleef ze weg en reed solo naar de overwinning. De groep moest wederom in een groepsprint de overige prijzen verdelen vanaf de tweede prijs. Marion kwam in de lange sprint te vroeg op kop en zakte net voor de meet wat terug. Ze werd 23ste. In deze sprint merkte Marion dat het beste ervan af geraakt: het seizoen met veel koersen en teveel koersen en stress van de laatste weken beginnen haar tol te eisen.
Uitslag Houtvenne (A)
(88 km – 20 x 4.4 km)
1. VERBEKE Grace Lotto Belisol Ladiesteam (ZC/SC) 02:13:00
2. BELLETER Veronique WIELERCLUB GALMAARDEN SPORTIEF :23
3. VAN RIE An Lotto Belisol Ladiesteam (ZC/SC)
4. GELDHOF Ilse K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
5. NOBUS Anja WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
6. VAN PETEGHEM Caroline TEAM COGEE SAAR
7. STERCKX Kathleen WV EEMLAND
8. NOBELS Natasja WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
9. STICKER Lindsey NEW HEEBRA CYCLING TEAM
10. SELS Loes Vlaanderen Capri-Sonne T-Interim (MC/AC)
11. DECROIX LIESELOT KSV DEERLIJK GAVERZICHT
12. DE VUYST Sofie Lotto Belisol Ladiesteam (ZC/SC)
13. STEENSSENS NANA LA ROYALE PEDALE SAINT MARTIN
14. VERDONCK Sofie K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
15. KLEP INGE RESTORE CYCLING
16. BEYEN Lien K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
17. VAN DAMME Charlotte KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
18. JOHANSSON Emma HARNOSANDS
19. DE CLERCQ Mieke K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
20. WYMAN HELEN TEAM FBUK
21. DEBBOUDT Sylvia KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
22. DE VOCHT Liesbet Lotto Belisol Ladiesteam (ZC/SC)
23. BAX MARION WV BREDA KNOOPPUNT
24. POTUMS Carine BENELUX TEAM
25. MEUR Dorothée VELO CLUB BLANCS GILETS GREZ-DOICEAU
26. BEYEN Ine K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
27. MELYS Laurence ORBAIS CYCLISTE – ORBAIS
28. VAN LEUVEN Annick EMVERSPORT INTERNATIONAL CYCLING TEAM
29. GOOSSENS Lore SCOTT USA CYCLING TEAM
30. VANDERMEULEN Cindy WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE

Zondag 17/9 dan weer de koers voor vrouwen-zonder-contract in Breda, door haar mede tot stand gekomen en verreden op het clubparcours van haar vereniging. Het werd een leuke koers, het viel weinig stil en menigeen brak de combinatie van bochten, wind en snelheid op. Een massasprint moest de beslissing brengen. Marion had meegekregen voor de laatste bocht rechts te gaan zitten, vervolgens zelf aan te gaan en naar links de binnenbocht in te duiken, de groep aldus wat in de tang te zetten. Tot halfweg het lange rechte stuk voor de laatste bocht gaat het goed, zit ze derde. Dan speelt ze weer voor Sinterklaas (net zoals in Dinslaken en in Manchester). Ze laat een aantal rensters langs rechts buitenom komen, die precies datgene doen wat Marion mee had gekregen te moeten doen. Onder andere clubgenootje Kristel Verkooijen deed dit perfect (ze kent dit parcours dan ook vanuit haar jeugd als haar broekzak) en duikt vol de binnenbocht in om met een gaatje de sprint in te kunnen zetten. Rappe Daphne Hoeve moest alle zeilen bijzetten om Kristel te kunnen counteren. Marion wist nog negende te finishen; zoals ze uit de bocht kwam, zo finishte ze ook. Voortaan maar eens beter nadenken met zoveel jaren koerservaring (nou ja!?). Zie fotoboek: Bert Spits.
Elite-vrouwen en vrouwen-B op het Baronieparcours van Breda:
1 Daphne Hoeve Oisterwijk
2 Kristel Verkooijen Chaam
3 Eefje Tabak Bergeijk
4 Mascha Pijnenborg Drunen
5 Karen Steurs Schoten B
6 Petra Dijkman Eindhoven
7 Regina Bruins Leiderdorp
8 Sofie van Horik Heukelem
9 Marion Bax Bavel
10 Danielle van Pinxten Sint Michielsgestel
11 Linda Schepers Sittard
12 Femke Nijhof Haaksbergen
13 Patricia Ammerlaan Delft
14 Veronique Duivelshof Eindhoven
15 Nicoline van der Vaart Delft
16 Tamara Schijff Baarn
17 Kim Jansen Berghem
18 Rylana Soepenberg Delft
19 Denise van Beers Spijkenisse
20 Liesbeth Zeeman Oudkarspel

Zaterdag 23-9 was dan de sluitingskoers in Vlaanderen, traditioneel in de polders van Kieldrecht verreden. Het werd een zeer geanimeerde koers met 50 rensters aan het vertrek. Reed er snel een kopgroep weg van zes rensters, zes goede rensters nota bene, zodat iedereen zou kunnen denken “dit is de slag”. Rijdt er nog een tweede groep naartoe van 14, zodat, mocht je er niet bijzitten, denkt “de prijzen zijn weg”. Blijkt dit dus niet waar. Marion, waar het beste van af is na dit lange seizoen, zat in de tweede helft van het peloton en leek dus naast de prijzen te pakken. De kloof van 55 seconden leek onoverbrugbaar. Nee dus…….. mede door toedoen van Marion rijdt de tweede helft van het peloton naar de eerste twintig toe. Dit was een sterk staaltje. Men kwam niet terug omdat er voor niet gereden werd. Nee ook daar bleef het tempo erin. Het was hard tegen hard.
Snel na de totale hergroepering reed er een groepje weg van drie met Lensy Debboudt, Annick van Leuven en Greetje de Vos. Zij beslisten in de sprint wie de koers zou winnen. Lensy Debboudt won. Ook reed er nog een duo weg, welke 4 en 5 werden. De groep sprintte derhalve vanaf de zesde plaats, gewonnen door Andrea Bosman. Hoewel er veel goede coureurs bij de eersten van het peloton zaten, wist Marion zich weer prima te handhaven. Knap werd ze elfde. Eerst mee dat gat van 55 seconden dicht rijden en vervolgens je nog goed staande weten te houden in de groepsprint. Foto’s Luc Blouwe en Bert Spits.
Uitslag Kieldrecht:
1. DEBBOUDT Lensy KEUKENS REDANT CYCLING TEAM 02:25:00
2. VAN LEUVEN Annick EMVERSPORT INTERNATIONAL CYCLING TEAM
3. DE VOS Greetje BENELUX TEAM
4. VAN PETEGHEM Caroline TEAM COGEE SAAR :22
5. KLEP INGE RESTORE CYCLING
6. BOSMAN Andrea TWC HET SNELLE WIEL :25
7. STEENSSENS NANA LA ROYALE PEDALE
8. BELLETER Veronique WIELERCLUB GALMAARDEN SPORTIEF
9. WANNIJN Ine Vlaanderen Capri-Sonne T-Interim (MC/AC)
10. NOBUS Anja WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
11. BAX MARION WV BREDA-KNOOPPUNT
12. DE VOCHT Liesbet Lotto Belisol Ladiesteam (ZC/SC)
13. VERDONCK Sofie K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
14. DEBBOUDT Sylvia KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
15. GELDHOF Ilse K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
16. NOBELS Natasja WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
17. VERBEKE Grace Lotto Belisol Ladiesteam (ZC/SC)
18. STICKER Lindsey NEW HEEBRA CYCLING TEAM
19. STEURS Karen K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
20. VERHOEVEN Marieke TWC HET SNELLE WIEL

Marion reed vandaag in het Duitse Kempen een wedstrijd voor elite-vrouwen, zoals ze dat bijna elk jaar doet. Het parcours is zeer snel en leidt in het centrum rond een middeleeuwse burcht. Na een kleine tiental kilometers reed Loes Gunnewijk weg. Na enige tijd solo gereden te hebben en verschillende tegenreacties die mislukten, sprong eerst Sandra Missbach er achteraan, kort daarop gevolgd door Andrea Bosman en Christine Mos. Dit drietal sloot met moeite aan bij Gunnewijk. De overige Hollanders, waaronder Marion, probeerden een tegenreactie op te zetten, doch telkens kwam er een hergroepering.
Na een demarrage van Gunnewijk kon alleen Mos aansluiten. Bosman miste net de aansluiting en bleef hangen. Missbach werd gelost. In de sprint won Mos gemakkelijk.
Het peloton moest sprinten voor de vijfde plek. Marion was de voorlaatste ronde nog weggesprongen, doch ook nu bleef ze niet buiten schot. Na teruggepakt te zijn, ging zij dan maar als eerste door de laatste bocht en ging de sprint bewust zelf aan. Zoals verwacht komen er dan nog enkele rensters overheen. Inge Klep kon zo, sprintend uit het wiel, afgetekend de vijfde plek pakken. Marion werd negende.
1 Christine Mos, de Wijk
2 Loes Gunnewijk, Rekken
3 Andrea Bosman, Eindhoven
4 Sandra Missbach, Duitsland
5 Inge Klep, Schijndel
6 Julian Theissen, Duitsland
7 Marieke Verhoeven, Erp
8 Sandra Oosterbosch, Eindhoven
9 Marion Bax, Bavel
10 Anette Rathmann, Duitsland