Voorlopig geen operatie, Marion wacht natuurlijk herstel af.

Marion is gisteren bij chirurg Raams op controle geweest, nadat er nieuwe foto’s ter controle genomen werden. De stand was nagenoeg ongewijzigd, maar Raams vond het allemaal een wat vreemd beeld. Hij dacht aan een oude breuk welke niet met nieuw bot aan elkaar gegroeid was (een pseudarthrose). Vandaar dat hij voor vandaag een CT-scan afgesproken heeft. Hoewel Marion pas 8 januari bij Raams terug moet komen ter controle en voor de uitslag, heeft Hans (haar man, trainer en begeleider en als fysiotherapeut oa. werkzaam in het Amphia) met orthopeed Joosten (heeft eerder een sleutelbeen voor Marion gerepareerd en een echte sportfanaat) overlegd en samen de foto’s bekeken. Joosten was het geheel met de visie en het ingesteld beleid van collega Raams eens en, hoewel hij best wilde opereren als Marion daar op zou staan, ziet ook hij, gezien ook de fase van de seizoensvoorbereiding, geen medische en trainingstechnische noodzaak een plaatje te plaatsen (gelukkig geen onnodige narcose!) en ook hij adviseerde een conservatief beleid (dwz. geen operatie), met goede prognose op lange termijn.
Ook hij meende dat er sprake was van een pseudarthrose met net ernaast een kleine nieuwe breuk. De pseudarthrose zat er in maart 2004 nog niet (oude foto’s werden er bij gehaald), wat betekent dat Marion tussen toen en nu een breuk op moet hebben gelopen zonder dat zij wist dat er een breuk zat. Zij heeft gewoon doorgewerkt, doorgetraind en doorgekoerst zonder te weten dat ze dat met een breuk deed. Het nieuwe breukje zal wel helen. Nu maar hopen dat de pseudarthrose niet teveel ontzet is geweest met mogelijke klachten als gevolg.
Normaliter komt de seizoensvoorbereiding derhalve, mits verder normaal verloop, niet in gevaar. Marion zal voorlopig dagelijks haar training op de fietsergometer moeten realiseren. Is mentaal lastig, maar dat zal voor haar geen probleem zijn. Trainingstechnisch is deze noodgedwongen aanpassing niet ideaal, doch bij gebrek aan beter, moet het kunnen.
Hopen op een verder ongestoord verloop.