Massasprint in Sinaai, net buiten de prijzen in Burcht en winnares in Breda en Dongen.

Marion heeft er vorig weekend een rustig weekend van gemaakt. Zaterdag reed ze in het Belgische Sinaai een wedstrijd over 88 kilometer. Weer stonden er 120 rensters aan de start en na de nodige schermutselingen draaide de koers toch weer uit op een door An van Rie gewonnen massasprint. In de volle sprint was er nog een valpartij. Niet dat Marion dik in de prijzen gereden zou hebben, door die valpartij was die prijs zeker gevlogen. Fotoboek, foto Luc Blouwe.
De dag nadien had ze naar Veldhoven kunnen gaan voor, achteraf bekeken, een koers van 54 kilometer met wederom 120 vertrekkers. Waarschijnlijk met weer hetzelfde scenario als de eerdere wedstrijden: valpartijen en een massasprint. Daarom koos ze voor een door de BWF georganiseerde wedstrijd op het Bredase Moleneind. De vrouwen zijn daar welkom en kunnen bij de mannen “45-plus” starten. Ditmaal op een snel rondje en een koers over 40 kilometer met een vroege start om 10.30. Zeventig renners/rensters stonden aan de start.
Half koers reed er een kopgroep weg van zeven, zodat het peloton spurtte voor de achtste plaats. Marion werd in de totaalstand 19de en werd daarmee de beste van de vrouwen. Er werd een gemiddelde van 42 kmpu. gereden.
Gezien de vroege aankomst, en na lekker op de fiets naar huis gereden te zijn, was er de rest van de dag tijd voor eens iets anders dan wielrennen. Heerlijk………….!
Dit weekend kende, gedwongen door het weer, een soortgelijk scenario. Zaterdag reed ze een goede koers over 100 km. in het Belgische Burcht. Marion heeft verschillende malen, in de mede door de wind zware koers, mee weggezeten. Toen de beslissende slag viel was ze niet mee. Er reed een kopgroep weg van 11. Als reactie reed er nog een groepje weg van vier, gevolgd door nog eens vier en tenslotte een renster alleen. De laatste ronde reed Marion dan nog weg met twee andere rensters, waarvan zij de spurt won. Helaas was dat slechts goed voor de 21 plek.
Vandaag wilde ze naar of Dusseldorf, of naar Nieuw-Vossemeer. De weersvoorspellingen en de radarbeelden beloofden niet veel goeds, tenzij je regen goed en fijn vindt. Ze besloot dan maar naar de BWF-koers in Dongen te gaan. Wederom op de fiets op en neer, een koersgemiddelde van 42 kmpu en de overwinning bij de vrouwen. In de uitslag van de mannen werd ze 20ste.
Ze had liever in de eerder genoemde koersen gereden, maar in Dusseldorf hebben ze het niet drooggehouden (en werd er veel gevallen). Helaas, voor Marion dan toch, bleek achteraf dat het in Nieuw-Vossemeer wel prima koersweer was. Vanwege de schrik voor slip- en valpartijen was haar keuze gezien de radarbeelden deels de goede, deels de verkeerde. Dat is achteraf. Marion heeft weinig moeite met een dergelijk genomen keuze….. “daar verander je niets aan”.
Uitslag Burcht (Belgie)
1.15 Dames Elite – Open omloop
(99 km – 16 x 6.2 km)
Aantal deelnemers: 70
1. GHYSELINCK Tine WC DE MOLENSPURTERS MEULEBEKE 02:40:00
2. DOORAKKERS WENDY :06
3. DRUYTS Kelly VZW LOTTO-LADIESCYCLING
4. VANDROMME Sharon Vlaanderen Capri Sonne T-Interim
5. DEBBOUDT Lensy KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
6. POTUMS Carine BENELUX TEAM
7. GODART Suzie FENIXS-HPB
8. STAES Veronique KON. SC STEEDS VOORAAN – KONTICH
9. VAN REUSEL Sanne KON. BALEN B.C. V.Z.W.
10. WYNANTS JULIE
11. VERCAMER Elien WIELERSPORTVERENING ARTEVELDE VZW – GENT
12. DE VUYST Sofie VZW LOTTO-LADIESCYCLING 1:32
13. VAN LEUVEN Annick WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
14. NOBELS Natasia SQUADRA CICLISTICA FEMMINILE BIANCHI
15. KONINKX Lieve 2MEGA – SAECO HEIST O/D BERG
16. DE CLERCQ Mieke KSV DEERLIJK GAVERZICHT
17. VAN DEN HEERIK JOSIEN GRC JAN VAN ARCKEL
18. CLAES Ines BENELUX TEAM
19. LAEREMANS Tamara K.S.W. DE DEMERSPURTERS HAACHT-BETEKOM
20. CLEEMPUT Irina WK NOORD WEST BRABANT
21. BAX MARION
22. DE VOS Greetje BENELUX TEAM
23. VANDERMEULEN Cindy BENELUX TEAM
24. VETTE WILLEMIEN