Drukke periode: derde in Regiokamp. tijdrijden te Westerbeek > late dienst > viering 51ste verjaardag > zestiende te Dordrecht > weer late dienst > twintigste in Buchten

Marion zit even in een drukke periode. Donderdag reed ze het Regiokampioenschap tijdrijden van Zuid-Nederland te Westerbeek, direct gevolgd door een late dienst tot 11.30. Vrijdag vierde ze haar verjaardag en speelde ze de gastvrouw voor haar gasten. Zaterdag reed ze noodgedwongen op de Mol te Dordrecht een wedstrijd voor Masters-50 plus, omdat ze meteen nadien weer een late dienst diende te draaien en zondag reed ze dan weer de wedstrijd van Buchten.

Donderdag reed ze zoals gezegd het Regiokampioenschap tijdrijden van Zuid-Nederland te Westerbeek. Helaas was het voor haar wat te koud (8 graden) en was de weg nog deels nat. Omstandigheden die voor haar niet ideaal zijn. Daarom ook koos ze voor rijden met gewone wielen en liet ze de tijdritwielen aan de kant. Dit alles om het risico van vallen te vermijden. De tijdrit werd verreden over 10.400 meter, wat voor Marion wat aan de korte kant is. Schoot ze bij de start ook nog uit haar clickpedaal. Kortom, het ging, maar er had veel meer in kunnen zitten: ze werd derde. Veronique Duivelshof reed daarentegen een puike tijdrit en won.
Uitslag regiokampioenschap Zuid-Nederland / districtskampioenschap Zuid-Oost-Nederland- Limburg tijdrijden te Westerbeek.

Elite-vrouwen (10.400 meter)
1. Veronique Duivelshof, Eindhoven in 15.17, 1e district
2. Mascha Pijnenborg, Drunen in 15.47, 2de district
3. Marion Bax, Bavel in 15.54
4. Rian Nijmeijer, Utrecht in 16.13, 3de district
5. Ursi Hondtong, Leuth in 16.23, 4de district

Junior-vrouwen (5200 meter)
1. Kirsten Niessen, Veenendaal in 7.39
2. Daisy Vos, Tilburg in 7.51
3. Nina Roelofs, Berghem in 8.12

Nieuwelingen-vrouwen (5200 meter)
1. Lotte van Hoek, Vlijmen in 7.27
2. Francis Keizer, Doetinchem in 7.54
3. Daphne Kastelijn, Den Dungen in 8.05
4. Ymke Stegink, Naarden in 8.08
5. Nadine Veldman, Reuver in 8.11
6. Lana Verberne, Lierop in 8.17
7. Irene van Lith, Bladel in 8.25
8. Nancy van den Burg, Delfsgauw in 9.15

Direct na de tijdrit werd ze bij het ziekenhuis afgezet om een (achteraf bekeken nog een drukke) late dienst te draaien. De dag nadien, vrijdag, kon ze dan de voorbereiding starten voor de viering van haar 51ste (!!!) verjaardag. De dag was gezellig druk en werd niet te laat afgerond.

Zaterdag reed Marion noodgedwongen de wedstrijd op het clubparcours van de Mol te Dordrecht. Het betrof een wedstrijd over 50 km. in de landelijke competitie van de Masters-50-plus (mannen). Marion reed hier vanwege de latere start te Rijsoord. Zou ze te Rijsoord starten dan zou ze niet op tijd op haar werk kunnen zijn, waar ze wederom een late dienst had. Gelukkig was een collega bereid een uurtje aan zijn vroege dienst te plakken, zodat Marion wel kon starten te Dordrecht en achteraf wat meer tijdspeling had. In de wedstrijd te Dordrecht reed er een kopgroepje weg van zes, wat beetje bij beetje afbrokkelde. Een renner bleef vooruit, zodat het peloton spurtte voor de tweede prijs. Marion kon goed meedoen, kwam even niet helemaal gelukkig uit en werd 16de. Daarna snel omkleden en wederom naar haar intensive care om te werken.

Zondag even een aarzeling: zou het gaan regenen? Ze besloot toch naar het Limburgse Buchten te gaan voor een koers over 60 kilometer bij de elite-vrouwen. Door wegwerkzaamheden was het rondje wat aangepast, wat betekende dat er 9 bochten inzaten. Verder goede weg en 50 rensters aan de start. Er werd erg hard gereden! De 60 kilometer werden afgelegd in 1 uur 20.
Na de nodige schermutselingen reed er halfkoers een groepje van vier definitief weg. Voor Marion was het het eerste echte criterium en dat was even wennen met die bochten en die snelheid. Aanvankelijk aanklampen, later in de finale dan toch maar naar voor om toch nog de twintigste prijs te pakken. Ze had er terecht een goed gevoel over.

Uitslag Buchten.
1. Arenda Grimberg, Almelo
2. Debby Mansveld, Belgie
3. Danielle Bekkering, Den Ham
4. Roxanne Knetemann, Krommenie
5. Emma Johansson, Zweden
6. Hannah Welter, Loosdrecht
7. Inge Klep, Schijndel
8. Monique Verstraten, Roosendaal
9. Noortje Tabak, Bergeijk
10. Sandra van Veghel, Rosmalen
11. Britt Jochems, Vianen
12. Daphne Hoeve, Oisterwijk
13. Josephine Groenveld, Nijland
14. Suzie Godart, Luxemburg
15. Eyelien Bekkeing, Den Ham
16. Marieke Verhoeve, Erp
17. Sandra Oosterbosch, Eindhoven
18. Linda Schepers, Sittard
19. Manon Klomp, Tilburg
20. Marion Bax, Bavel
21. Angelique Linders, Ysselsteyn
22. Eefje Ottevanger, Eindhoven
23. Kathrin Hollendung, Duitsland
24. Ellen van den Ackerveken, Reusel
25. Carola Groeneveld, Werkendam