Twintigste in Merchtem (B) en vierde op het districtskampioenschap tijdrijden voor elite-vrouwen te Kruiningen

Zaterdag reed Marion in het Belgische Merchtem een wedstrijd voor elite-vrouwen over 80 kilometer. Er stonden 70 rensters aan de start. Het werd een snelle en lastige wedstrijd, waardoor elke ronde wel 2 of 3 rensters gelosd werden. Ook rensters, die normaal goed zijn voor een prijs en waarvan je dan denkt “hoe kan dat nu?”. Blijkbaar was het lastig.
Na een lange vlucht van een kopgroep van 8 rensters, werd deze kopgroep in de finale toch nog teruggepakt. Vervolgens reed er een duo weg, Bras en Geldof, gevolgd door een trio. Bras won nipt en knap in de sprint. Marion moest met het peloton sprintte voor de zesde prijs. Daartoe kwam ze als derde uit de laatste bocht. Het stuk naar de meet was te lang om aan te gaan. Maar omdat er langs beide zijde rensters dreigden te komen, ging ze samen met Nana Steenssens de sprint toch maar aan. Je hebt in dergelijke situaties weining keuze en neemt een beslissing. Dit was zoals verwacht te vroeg, waardoor beiden te vroeg stil vielen en werden overstoken. Nana werd zeventiende en Marion nog net twintigste. Misschien jammer, maar het was toch weer een prijsje, wat op zich al knap is.
Zondag koerste Marion niet en toog naar Zuid-Limburg / de Voerstreek voor een training op een van haar geliefde trainingsrondjes.

Uitslag Merchtem (B), 80 km. in 2.06 met zeventig vertrekkers.
1. Martine Bras, Nederland
2. Ilse Geldof
3. Lensy Debboudt
4. Annick van Leuven
5. Liesbeth de Vocht
6. Ludivine Henrion
7. Sigrid Jochems, Nederland
8. Carolien van Peteghem
9. Melissa Huyghe
10. Corine Hierckens
11. Anja Nobus
12. Latoya Brulee
13. Kimberley Buyl
14. Mieke de Clercq
15. Catherine Delfosse
16. Natasja Nobels
17. Nana Steenssens
18. Liliane Leenknegt
19. Desiree Schuler, Duitsland
20. Marion Bax, Nederland

Vandaag stond Marion dan weer aan de start van het districtskampioenschap tijdrijden voor elite-vrouwen te Kruiningen, een tijdrit over 20 kilometer. Er werd over 2 rondjes van 10 kilometer gereden door de polder en aankomst op de Veerweg, daar waar vroeger gewacht moest worden voor de overtocht met de pond naar Zeeuws-Vlaanderen. Het is een prachtrondje en het weer was droog (hoewel er al enkele dagen regen- en onweersbuien voorspeld waren), doch er stond veel wind. Met het droge weer was Marion in haar nopjes, doch de wind was voor haar gevoel net iets te veel. Marion heeft wel graag wind, maar iets meer “draaien” en iets minder “op de force” is meer haar ding. Dit klopte ook. Ze had het gevoel goed te draaien, doch viel met haar tijd van 31.32.42 (nota bene 43 seconden sneller dan vorig jaar bij minder wind) helaas net naast het podium. Van winnares Monique van de Ree en Gabrielle Rovers had ze verwacht de meeste tegenstand te krijgen, doch ook eerste-jaars Patricia van Loon reed een puike tijdrit (ze is sterk en reed dan ook sterk wind op!) en hield Marion met 16 seconden verschil van het podium). Vierde is netjes, doch altijd jammer zo net naast de medailles te pakken. Zie fotoboek: foto Bert Spits.
Uitslag 20 km-tijdrit:
1 Monique van de Ree tijd: 31:06.15
2 Gabrielle Rovers tijd: 31:06.66
3 Patricia van Loon tijd: 31:15.61
4 Marion Bax tijd: 31:32.42
5 Suzan Simons tijd: 32:27.96
6 Manon Klomp tijd: 33:08.75
7 Annelies Israel tijd: 33:41.05
8 Willemien Vette tijd: 35:00.13
9 Josine van Agtmaal tijd: 35:09.93