Tweede in tijdrit te Alphen aan de Rijn op twee seconden! Negende in Ysselsteijn. Veertiende regiokampioenschap Zuid-Nederland te Heythuysen.

Dinsdagavond (22-5) reed Marion de tijdrit te Alphen aan de Rijn, de tweede rit in de Zuid-Hollandse tijdritcompetitie. Ze reed de 26 kilometer in 38.04, wat een gemiddelde is van 40,9 kmpu. Wel onder gunstige omstandigheden, doch een prima gemiddelde. Ze had van het begin het gevoel goed te draaien, wat achteraf bekeken klopte. Helaas moest ze eenmaal flink in de remmen voor een tractor. Heeft dit haar de overwinning gekost? Zie foto’s in fotoboek van Koos ’t Hart.
Uitslag:
Vrouwen
1. Mirjam van Dijk
38,02,21
2. Marion Bax
38,04,40
3. Gabriëlle Rovers
38,15,88
4. Marie Sophie Hiemstra
38,59,85
5. Denise van Beers
39,00,19
6. Femke van Schelven
42,26,65
7. Anneke Lubeek
43,07,30

Zondag dan reed Marion in het Noord-Limburgse Ysselsteijn een wedstrijd voor elite-vrouwen-zonder-contract over 55 km. Tegen de voorspellingen in was het perfect koersweer en werd er op een mooie ronde gekoerst. Eerst reden Verhoeven en Ammerlaan weg. Het peloton werd lamgelegd door Restore (???). Vijftien kilometer verder ging Jansen met Dijkman, welke duo’s snel samenkwamen. In de sprint waren Jansen en Verhoeven dik de besten. Klep won gemakkelijk de sprint van het peloton. Marion wist zich de laatste ronden prima te handhaven nadat ze zich over de wind naar voor had gereden en wist vijfde van het peloton te worden en aldus negende in totaalstand. Foto sprint, zie fotoboek.
Uitslag ronde van Ysselsteijn:
1. Dorien Jansen
2. Marieke Verhoeven
3. Patricia Ammerlaan
4. Petra Dijkman
5. Inge Klep
6. Daniella Moonen
7. Kristy Verkerk
8. Angelique Linders
9. Marion Bax
10. Linda Kroes
11. Eefje Ottevanger
12. Camilla Hansen
13. Linda Schepers
14. Annika Heijnen
15. Aukje Koopmans
16. Francis Cerney
17. Geertje Pouderoijen
18. Chantal van Pinxten
19. Maren Sostmann
20. Annemarieke Bruinsma
21. Sandra Oosterbosch
22. Mieke van den Burg
23. Rian Nijmeijer
24. Kim Wouters
25. Daniella Schoemaker

Op Pinstermaandag toog ze naar het Regiokampioenschap Zuid-Nederland voor vrouwen te Heythuysen voor een koers over 75 kilometer in de middle of nowhere, kortom zonder enige ambiance. En dan nog gedurende anderhalf uur in de regen met gladde wegen als gevolg. Dit werd nog versterkt door de organisatie, die toestond dat een fors olie-lekkende volgauto in koers mocht blijven. Belachelijk! Marion reed het eerste gedeelte van de koers dan ook gereserveerd van achter. Desalniettemin was er een valpartij midden in de groep. Marion kon het juist ontwijken, maar moest toch met een andere gedupeerde terug naar de groep rijden. Later werd de weg gelukkig grotendeels droog.
Een vroege vlucht van negen rensters bleek de definitieve ontsnapping. Halfkoers gevolgd door een duo, afgeschermd door mn. het Snelle Wiel. Het duo leek toch teruggepakt te worden, toen er een kwartet wist weg te rijden uit het peloton met daarbij Marion. Beide groepjes liepen samen en bleven toen wel weg. De kopgroep maakte het in de sprint uit. Het achtervolgingsgroepje sprintte van plek 10 t/m. 15, zodat het peloton de resterende prijzen vanaf plek 16 moest zien te verdelen in de sprint. Marion liet een kortere prijs liggen door te ver van achter door de laatste bocht te rijden, waardoor zij slechts een renster achter zich kon laten en veertiende werd. Netjes, maar het had anders gekund.
Maar toch een geslaagde periode achter de rug met dit weekend twee prijzen.
Uitslag Heythuysen:
1. Monique van de Ree, Willemstad
2. Eefje Tabak, Bergeijk
3. Noortje Tabak, Bergeijk
4. Moniek Verstraten, Roosendaal
5. Reza Hormes-Ravensteijn, Wijchen
6. Kristy Miggels, Belfeld
7. Veronique Duivelshof, Eindhoven
8. Gabriella Rovers, Leiden
9. Daphne Hoeve, Oisterwijk
10. Dorien Jansen, Amersfoort
11. Patricia van Loon, ’s-Gravenmoer
12. Mascha Pijnenborg, Drunen
13. Angela van der Velde, Wernhout
14. Marion Bax, Bavel
15. Suzanne van As, Roosendaal
16. Manon Klomp, Tilburg
17. Ellen van der Ackerveeken, Reusel
18. Marieke Verhoeven, Erp
19. Eefje Ottevanger, Eindhoven
20. Hannah Welter, Loosdrecht