Wat staat er voor Marion op het programma in het nieuwe wielerseizoen 2008?

Vandaag is Marion de voorbereiding op het nieuwe seizoen pas echt begonnen na het vele duurwerk wat ze afgelopen winter heeft gedaan. Dit ondanks het feit dat de in het Belgische Houtvenne opgelopen blessure nog niet helemaal hersteld is en dit verder moet verbeteren wil ze echt weer aan het vertrek van een wedstrijd staan.
Vanmorgen stond ze aan het vertrek van de eerste wedstrijd van de door de Brabantse Wieler Federatie georganiseerde trainingswedstrijden op het Bredase Moleneind. De vrouwen rijden dan mee bij de veteranen 50-plus. Een snel en niet te lastig rondje, goed voor de snelheid, goed voor het ritme, mooi om je op een spelende wijs naar wedstrijdniveau te tillen. Hoewel Marion op voorhand aan had gegeven zich niet ten koste van alles in de groepssprint te mengen, wist ze toch als eerste van de vrouwen over de streep te komen en daarmee haar “eerste overwinning” van het jaar te pakken. Gezien het blessureleed wel een opstekertje.
Deze wedstrijden blijft ze rijden tot half maart, eventueel op zaterdag eens naar de Mol te Dordrecht, om dan nog enkele BWF-wedstrijden te rijden. Begin april vertrekt ze dan nog voor een trainingsstage / vakantie van een ruime week naar het Spaanse Calpe om vervolgens het echte seizoen te starten in de vrouwen-B-wedstrijden en de wedstrijden in België.

Waar richt Marion zich dit jaar op?

Om te beginnen wil ze net als vorig jaar een goede tijdritreeks wegzetten, oa. in de Zuid-Hollandse-tijdritcompetitie en, als het mogelijk is, in enkele Belgische tijdritten. Dit in voorbereiding op de tijdritten welke verreden worden op het EK en WK voor Masters, welke kampioenschappen respectievelijk eind juni en eind augustus verreden worden in het Tsjechische Zdar nad Sazovou en het Oostenrijkse Sankt Johann in Tirol.
Daarnaast rijdt ze mogelijk het EK voor Masters op de baan van Manchester, die eind juli op de kalender staat.
Tenslotte wordt van 11 t/m 14 september in het Belgische Limburg het WK medici/paramedici verreden. Past in die periode precies in het wedstrijdschema.

Al bij al een heel programma. Eerst de voorbereiding op het seizoen en volledig herstel verder afwachten.