Net terug van een perfecte traingsstage / vakantie op Tenerife. Dik 25 graden verschil!

Gisteren ben ik teruggekeerd van een verblijf op Tenerife. Ik ben van maandag 3 t/m vrijdag 14 december daar geweest. Uiteraard als vakantie. Om de miserie van de afgelopen periode eens wat naar de achtergrond te schuiven.
Maar ook om te trainen. Trainen bij mooi weer en in een bergachtige omgeving. En daar is Tenerife uitermate geschikt voor. Gemiddeld was het er 22 tot 25 graden, stralend tot licht bewolkt met alleen op de voorlaatste dag een regenbui van enkele uren. Aan het weer lag het dus niet. En wat betreft het bergop trainen (dit ter verbetering van het ingeleverde vermogen) zit het hier ook wel goed. Je moet goed de weg weten wil je enigszins “vlak” kunnen fietsen. Zelfs dan nog moet je spreken over de zwaarte van Zuid-Limburg. Over het algemeen kun je zeggen dat je meteen bij vertrek, vanaf je hotel/appartement, de vulkaan Teide oprijdt (de hoogste berg van Spanje met zijn 3600 meter, zie fotoboek) om vervolgens louter af te dalen naar je verblijfplaats. Ik begon de ochtend meestal met een klim van gemiddeld ongeveer 20 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7 % . Ben je gelijk goed wakker en heb je dat gehad.
Van de tien dagen daar hebben we acht dagen getraind. Ongeveer drie uur per dag, in de ochtend. Daarna douchen en naar het zwembad, rusten en lezen. Heerlijk. Om vervolgens ’s avonds uit eten te gaan. Met een fles wijn op tafel. “Je mag toch ook wel eens wat hebben”! Elke avond weer een ander restaurant, waaronder enkelen met een Canarische keuken. Was om vol te houden.
Tussendoor heeft Hans elke dag het litteken op mijn onderbeen intensief behandeld middels bindweefselmassage/-technieken (goed pijnlijk!) en ik moet zeggen dat ik de laatste twee weken best vorderingen heb gemaakt. De pees is losser, het litteken trekt minder, de voet komt weer bijna haaks tov. mijn onderbeen en het lopen, mits niet te lang en geconcentreerd, gaat een stuk beter. Voor een leek zal er, mijn lopen aanschouwend, weinig afwijkend te zien zijn. Er is weer meer hoop het zonder een tweede operatie tot een goed einde te brengen.

Kortom, de vakantie/trainingsstage was erg geslaagd en voor herhaling vatbaar. Misschien dat we de volgende “donkere dagen voor Kerst” weer maar eens deze kant opgaan. Inclusief het verblijf, appartementen Tenerife Sur, welke niet super luxe zijn, maar waar men wel meedenkt en waarvan de ligging als uitvalsbasis perfect is.

Nu rustig het gebruikelijke winterschema weer oppakken.