Zestiende / eerste in Breda-Moleneind en vierde in het Zuid-Nederlands regiokampioenschap tijdrijden te Westerbeek.

Vorige week had Marion gepland met de tijdrit van Puttershoek haar tijdritactiviteiten voor dit seizoen te starten. De buienradar voorspelde extreem veel regen rond 19.00 en later, zodat Marion, met tegenzin weliswaar, besloot thuis te blijven. Terecht als je de foto’s ziet en de verhalen hoort. Iedereen zeiknat, compleet verregend en het was er blijkbaar nog erg koud bij!

Zondag dan maar naar Breda-Moleneind voor een wedstrijd over 50 kilometer bij de Masters 50-plus. Het zonnetje en de 20 graden deden haar wonderen. Ze reed goed, haar benen draaide zichtbaar beter dan de wedstrijden ervoor. Is ook bekend: Marion’s oude lijf heeft hogere temperaturen nodig. Zelfs vroeger was dat zo bij haar. Ze is nooit een renster van het voorjaar geweest. Ze koerste prima van voor mee, deed mee in de spurt om de derde plaats en werd hierin mooi zestiende bij de mannen. Dit alles terwijl er toch 41,5 kmpu. gemiddeld werd gereden. Van de vrouwen was ze de eerste.

Hemelvaartdag startte ze dan in het Zuid-Nederlands regiokampioenschap tijdrijden, wat verreden werd te Westerbeek. Ook hier zat het wat het weer betreft niet helemaal mee. Er was al wel een buitje gevallen, maar dat mocht geen naam hebben. Een kwartier voor de start van de vrouwen brak een onweer los met dalende temperaturen, hagel en stortregens. Dit duurde tot aan de start. Het mag duidelijk zijn….. wat boven staat, is ook hier van toepassing. Dit is niets voor Marion. Zeker ook omdat de bochten (en dat waren er op de twee te verrijden ronden toch best wat!) nat liggen. Die jonge meiden rijden er gewoon onbevangen door, terwijl Marion dan met de nodige terughoudendheid de bochten neemt. Ook kan ze bij nat weer niet de optimale wielen/banden steken. Maar ja….. da’s koers. Jammer vind ze dit dan wel. Toch hield ze een goed gevoel over aan haar rijden. Ze weet dat ze minder competitie heeft gehad als vele anderen en dan vindt ze haar tijd nog niet echt tegenvallen gezien de omstandigheden. Ze werd vierde en miste op 21 seconden het podium en dat over 19,3 kilometer. Zie fotoboek, foto van organisator Hubert Emans.
Uitslag Zuid-Nederlands regiokampioenschap tijdrijden te Westerbeek:
1. Marieke van Wanrooij, Nijmegen, 29.21
2. Kirsten Niessen, Veenendaal, 29.57
3. Danielle van Pinxten, Sint Michielsgestel, 30.30
4. Marion Bax, Bavel, 30.51
5. Nina Roelofs, Berghem, 31.48
6. Wendy Doorakkers, Tilburg, 32.12