Zesde in de tijdrit van Alphen aan de Rijn, zeventiende in Nieuw-Vossemeer en elfde in Puttershoek.

Vorige week liep het op dinsdagavond in de tijdrit van Alphen aan de Rijn redelijk, maar Marion was niet super. Een aantal meiden, die reeds getoond hadden dit voorjaar zeer goed te rijden en dus de vroege forme te pakken hadden, waren gewoon beter. Marion vergeleek haar tijd met die van de reeds goed rijdende vrouwen en kwam tot de conclusie dat ze tevreden moest zijn. Ze werd zesde, de 19 kilometer in 29.58, een gemiddelde van 38,042 kmpu. bij kil weer en een straffe wind. Gewoon tevreden zijn voor deze tijd van het jaar. Zie fotoboek: foto Koos ’t Hart.

Vorige zaterdag stond Marion aan de start van de wedstrijd over 50 kilometer voor Masters-50plus op het parcours van de Mol te Dordrecht. Voor vrouwen waren de wedstrijden gisteren én in België én in Nederland ver weg. Reed ze lekker aan het begin van de middag daar dus mee. Kon ook echtgenoot Hans meerijden en waren ze snel weer thuis. Er werd hard gereden, maar omdat de wind gunstig stond werd de wedstrijd toch in een massasprint beslist. Hoewel Marion wel trachtte kort te rijden lukte het haar niet een prijs te pakken. De mannen hebben dan juist op het kritieke moment toch net wat meer macht. Ze eindigde in het peloton. Foto: Dolly van der Laan.

Vorige zondag werd er gekoerst in Nieuw-Vossemeer. De wedstrijd was voor elite-vrouwen-zonder-contract en ging over 60 kilometer met 65 rensters aan de het vertrek. Het was een mooi rondje van dik 2,5 kilometer, alleen de finish was wat bochtig, smal en op klinkertjes. Daar kwam nog bij dat het kort voor de start begon te regenen en dat hield de hele wedstrijd aan. Niet iets voor Marion. Als ze zich er niet goed bij zou voelen zou ze afstappen. Ze zocht de ruimte op achterin het peloton en wist zo de talrijke valpartijen te ontwijken. Richting de finale, de wedstrijd leek in een massasprint beslist te worden, schoof ze evenwel steeds verder naar voor om in de laatste rondes op de 4de – 6de plaats te gaan zitten. Ze wist zich hier goed te handhaven en kwam dan ook als vierde door de laatste bocht. Het meisje wat de sprint aanging viel helaas voor Marion stil en Marion kwam achter haar even in het nauw. Hierdoor konden andere meisjes langs de andere zijde voorbij sprinten. Marion werd zeventiende. Netjes gezien de natte en gladde omstandigheden, maar als Marion niet in het nauw was gekomen had een plaats rond de tiende stek er zeker ingezeten. Maar…..da’s koers! Zie fotoboek: foto’s Bert Spits.

Vandaag reed Marion in Puttershoek een wedstrijd voor vrouwen-zonder-contract over 60 kilometer en met 52 rensters aan de start. Marion reed geen goede wedstrijd. Ze stond achteraan bij de start, terwijl ze mee had gekregen dat er vanuit het vertrek gekoerst zou gaan worden en dat het hele peloton in brokken uiteen zou gaan vallen. Dit gebeurde dan ook. Het was een klein rondje, smal en veel bochten…… dan moet eerst het kaf van het koren! Vanuit het vertrek reed er een kopgroep weg van acht rensters. Voor dat je dan van voor bent en de achtervolging op touw hebt gezet (als dat al lukt bij de vrouwen!?) ben je te laat. Marion probeerde wel een paar keer, mede door haar kwam het peloton korter, maar de laatste meters kreeg men niet gedicht. Marion bleef de hele koers achter de feiten aan rijden. In de ultieme finale reed er nog eens een duo weg…… weer zat Marion te slapen en weg waren ze. Dit duo sloot nota bene nog aan bij de kopgroep! Knap. Restte voor Marion niets anders dan de pelotonsprint af te wachten. Gelukkig wist zij deze te winnen zodat er nog een pleister op de figuurlijke wonde geplakt kon worden. Ze werd dus elfde. Een koers om snel te vergeten. Zie fotoboek voor foto’s van Krist Verkooijen.

Morgen rijdt Marion als training mee bij de mannen in de ronde van Zundert omdat er verder geen koers is (dwz. muv. Ronostrand in Groningen en het Belgisch kampioenschap).

uitslag tijdrit Alphen aan de Rijn voor vrouwen over 19 km.:
1. Chantal Blaak, 28.02
2. Pippa Handley, 28.58
3. Miriam van Dijk, 29.06
4. Lianne Waghto, 29.42
5. Krista Meesterburrie, 29.49
6. Marion Bax, 29.58
7. Kate Cullen, 30.56
8. Femke van Schelven, 31.14
9. Anneke Lubeek, 31.55
10. Karin van Dam, 33.51

Uitslag Nieuw-Vossemeer voor elite-vrouwen-zonder-contract over 60 kilometer:
1. Esther Kortekaas, Voorhout
2. Tessa Kortekaas, Voorhout
3. Berdienke Paus, Haaksbergen
4. Sofie van Horik, Oisterwijk
5. Noortje de Kort, Dongen
6. Krista van Dam, Reeuwijk
7. Susanne van As, Roosendaal
8. Kate Cullen, Edinburgh
9. Esther Lommers, Zwijndrecht
10. Susan Hartog, Jisp
11. Carola Groeneveld, Tilburg
12. Renske Doedee, Breda
13. Eefje Ottevanger, Eindhoven
14. Alma Koelemeijer, Arnhem
15. Anne Heijkoop, Ammerstol
16. Jorina Braamhaar, Rijssen
17. Marion Bax, Bavel
18. Anouk van der Kieft, Zwanenburg
19. Eva Heijmans, Diemen
20. Manon Klomp, Tilburg

Uitslag Puttershoek voor vrouwen-zonder-contract over 60 kilometer:
1. Reza Hormes-Ravesteijn
2. Nikki Harris
3. Eefje Ottevanger
4. Anne de Wildt
5. Susan Hartog
6. Kristel Verkooijen
7. Trudie Speksnijder
8. Liesbeth Mollema
9. Evi Ekris
10. Hanneke Leenaarts
11. Marion Bax
12. Corina Wisse
13. Femke Kweekel
14. Rian Nymeijer
15. Renske Doedee
16. Kim Wouters
17. Liesbeth Zeeman
18. Anneke Lubeek
19. Suzan Lavooij
20. Masja Hoogervorst