Breda-Moleneind (achttiende bij de mannen / eerste bij de vrouwen), waarna het feestje voor Marion’s 52ste verjaardag kon beginnen.

Gisteren was Marion jarig. Ze werd 52 jaar. Niet niks, dus dat moest gevierd worden. En een koers, en een verjaardagsfeestje is lastig op een dag. Niet als het om half elf op het Bredase Moleneind is, waar de BWF oa. een koers voor Masters-50-plus organiseerde en waar de vrouwen ook welkom zijn. Ben je om een uur thuis en kan even later het feestje alsnog van start.
Overigens kwam het dubbel goed uit: in Nederland was geen koers en in Belgie alleen achter Namen. Zo ver gaat Marion niet meer van huis voor een koers, tenzij het een speciale wedstrijd betreft!
De koers te Breda ging over 45 kilometer en er werd wederom flink gas gegeven (men kwam uit op een gemiddelde van 40,5 kmpu) mede omdat ex-prof Ad Prinsen lang alleen voorop reed. Kort voor de aankomst liep alles weer samen en kon men zich opmaken voor een massasprint. Marion wist zich ook in de finale goed van voor te handhaven, ondanks dat er nogal eens “schijnbewegingen” gemaakt werden. Ook al werd Marion half de laatste bocht uit gestuurd, sprintte ze in de wedstrijd van de mannen naar een achttiende plaats in de uitslag. Van de vrouwen eindigde ze als eerste en zo had ze op haar verjaardag de eerste bos bloemen te pakken.
Snel naar huis voor de gasten. Het feestje kon beginnen en mocht gerust even duren! Het was nog lang gezellig!
Vandaag na het werk naar de Mol voor de interclub-wedstrijd (lekker meegereden, zonder zich met de sprint te bemoeien ivm. de tijdrit van morgen in Alphen aan de Rijn).

Uitslag vrouwen Breda-Moleneind:
1. Marion Bax, Bavel
2. Miranda Danse, Den Bosch
3. Kristel Verkooijen, Roosendaal
4. Charlotte Peeters, Roosendaal