Wederom een koers in de regen! Toch nog een prijsje: zeventiende in het Belgische Borgerhout. Enkele dagen later….. tweede in districtskampioenschap tijdrijden Zuid-West te Zundert!

Vandaag reed Marion een koers over 91 kilometer in het Belgische Borgerhout. Vijfenzestig vrouwen namen de start op een rondje van 7 kilometer, geheel in de bebouwde kom van Borgerhout, een deelgemeente van stad Antwerpen. In Antwerpen betekent dat veel oude kasseistroken met tramrails ernaast en kruisend. En of dit nog niet genoeg was…….. weer eens regen! En dat niet zo weinig ook. En dan juist op zo’n rondje. Hoewel Marion dit soort omstandigheden “haat”, lijkt ze er aan te wennen. Weinig spanning in de speciale banden en rijden maar. Wel behoedzaam, soms de valpartijen ontwijkend, maar ze koerst toch mee. Valt alles behalve tegen. Maar ja, na al zoveel koersen met regen te hebben gereden dit jaar, moet je wat.
Vrij snel reed Lensy Debboudt weg, een vlucht beschermt door zus Sylvia. Ze nam drie minuten en won. Op het laatst een tegenaanval van vier met Sylvia Debboudt, Ilse Geldhof, Linn Torp en Veerle Ingels. Zij bleven ook weg. Het peloton sprintte vanaf plaats zes. Marion werd in deze sprint twaalfde en pakte zo de zeventiende prijs. Gezien de omstandigheden was ze hier erg tevreden mee.

Twee dagen later werd in haar regio, te Zundert, het districtskampioenschap tijdrijden verreden. Dit kampioenschap was prima georganiseerd door Ad van Broekhoven ism. wielervereniging Breda. In haar omgeving / trainingsgebied….., door Ad van Broekhoven…. een fietsmaat van de BWF en de eigen club Breda…… geloof maar dat Marion graag goed wilde rijden. Ze was stilletjes nerveus, ze wilde niet afgaan, ook omdat ze in haar regenboogtrui wilde rijden voor eigen publiek. Gelukkig liep alles op rolletjes. De warming up en het gekende geprul voor de tijdrit liep lekker, het parcours lag haar wel en het weer was haar weer…. 20 graden, DROOG en matige wind.
De tijdrit werd verreden over twee ronden van 12 kilometer. Bij de eerste doorkomst was al duidelijk dat het marcheerde. Ze reed samen met enkele vooraf zo ingeschatte concurrentes de tweede tijd. Wetende dat die jonge meiden sneller vertrekken en de oude diesel in de tweede ronde meer op stoom komt, bood dit perspectieven. En die kwamen uit.
Zoals verwacht werd Monique van de Ree de nieuwe kampioene, maar Marion werd toch maar knap tweede. Dit in een meer dan acceptabele tijd en voor een aantal goede coureurs, die toch al goede uitslagen hadden gereden het afgelopen voorjaar. Marion was stilletjes blij dat het lekker draaide en ze een prima resultaat weg had weten te zetten. Voor foto’s, zie fotoboek: van Britta van Broekhoven.

Uitslag DK tijdrijden te Zundert:
1 van de Ree, Monique 35:29.83
2 Bax, Marion 36:28.95
3 Tromp, Joran 36:33.22
4 van Loon, Patricia 36:34.66
5 Otten, Marissa 36:43.76
6 Klomp, Manon 36:54.66
7 Brand, Lucinda 37:05.45
8 Simons, Suzan 37:18.84
9 van der Velde, Angela 38:08.87
10 Meijer, Rosalinde 38:55.67
11 Israel, Annelies 39:37.28
12 Wisse, Josien 39:53.31
13 Aartsen, Denise 41:10.09
14 Verstraten, Henja 44:03.94

15/06/2008- BORGERHOUT (A)
1.15 Dames Elite – Open omloop
(91 km – 13 x 7 km)
Aantal deelnemers: 62
1. DEBBOUDT LENSY KEUKENS REDANT CYCLING TEAM 02:24:34
2. GELDHOF ILSE KSV DEERLIJK GAVERZICHT VZW
3. TORP LINN LOTTO BELISOL
4. DEBBOUDT SYLVIA KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
5. INGELS VEERLE AVB – CYCLING TEAM
6. MACKIE EMMA BALMORAL CYCLE CLUB
7. D`HOORE JOLIEN TOPSPORT VLAANDEREN THOMPSON LADIES TEAM
8. JOCHEMS SIGRID WV ´T LUCHTSCHIP
9. LEPISTA LOTTA LOTTA
10. DEVESTELE ADELINE GKV CYCLING TEAM
11. MAECK ELEONORE SPORTCLUB VELOCIPEDIQUE – MARCHOVELETTE
12. FIERS ILSE WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN
13. NOBUS ANJA ASFRA RACING TEAM
14. VAN LEUVEN ANNICK V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB
15. DELFOSSE CATHERINE LOTTO BELISOL LADIESTEAM
16. VAN DER VELDE ANGELA RSC DE ZUIDWESTHOEK
17. BAX MARION WV BREDA KNOOPPUNT
18. LANSSENS LIEN LOTTO BELISOL LADIESTEAM
19. STEENSSENS NANA V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB
20. ROE EILEEN SWIFT RACING
21. DE NYS SOFIE WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN
22. VERCAMER ELIEN KSV DEERLIJK GAVERZICHT VZW
23. BUYSSE ANJA AFDELING OOST-VLAANDEREN WBV – VZW
24. LEENKNEGT LILIANE V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB
25. WERNER AUDREY KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
26. DEBBOUDT EVELIEN KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
27. VARDAROS CHRISTINE VANDERKITTEN PC
28. CLEEMPUT IRINA WK NOORD WEST BRABANT
29. ROUSSE MARION CSM VILLENEUVE GARENN
30. VANDERMEULEN CINDY V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB
31. DAY GABRIELLA SWIFT RACING
32. COPEJANS KARINE BENELUX TEAM
33. HEYLEN ELS WSC HAND IN HAND BAAL
34. AERTS KATRIEN BENELUX TEAM
35. D`HAMECOURT DENISE WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN
36. KERR LOUISE CYCLES RACING & REC. CLUB INC.