Zesde in het Belgische Outrijve, derde in tijdrit te Dordrecht en zestiende in Bladel.

Vorige zaterdag reed Marion een koers voor elite-vrouwen in het Belgische Outrijve. Het betrof een koers over 92 kilometers, verreden op een snel rondje en onder ideale weersomstandigheden.
Na een kwartiertje koers reed Belgisch kampioene Ilse Geldhof weg uit het peloton. Mocht zij vooruit blijven rijden dan zou het wel een erg lange solo worden. Toen er drie rensters in de achtervolging gingen, liet Ilse zich wijselijk terugzakken naar dit trio. Marion had al twee keer mee vooruit gezeten, doch telkens werd de bewuste vlucht teniet gedaan. En dan komt de leeftijd om de hoek kijken. Een keer meespringen geen probleem, twee keer meespringen is ook nog om te doen, maar de derde keer is er dan teveel aan! En zo miste Marion de echt goede trein. Dit kwartet was dus weg en bleef weg.
In het peloton gaf men zich echter nog niet gewonnen. Er reed nog een kwartet weg en vervolgens maakten twee rensters de aanstalten te springen. Marion zag dit tijdig, sprong mee, nam meteen over om met de twee anderen aan het wiel naar het kwartet te rijden. Toen er nog drie rensters aangesloten waren, organiseerde met name Marion de vlucht van het inmiddels tot tien rensters uitgegroeide groepje. Goed samenwerkend kwam men nog kort op de kopgroep, maar belangrijker, haar groepje van tien bleef uit de greep van het peloton en kon sprinten voor de vijfde prijs. Marion wist zich in deze sprint goed van voor te handhaven, werd tweede van haar groep en daardoor zesde in totaal. Gewoon een erg knappe uitslag! Zie fotoboek, foto van Luc Blouwe.

Afgelopen woensdag stond ze dan weer aan de start van de tijdrit te Dordrecht, meetellend voor de Zuid-Hollandse tijdritcompetitie. De tijdrit werd verreden over 27,6 kilometer op een pracht rondje aan de boorden van de Zuid-Hollandse Biesbosch. Het woei erg hard. Iets te hard voor Marion. Matige wind heeft haar voorkeur, maar niet de harde wind van vanavond. Ze kon dan ook haar draai niet echt vinden, althans niet zoals vorige week in Zundert. Ze werd dan ook derde. Goed, maar niet meer dan dat. Toch nog op het podium met een bosje bloemen. Echt tevreden was ze niet. Ze reed een gemiddelde van 38 kmpu. Foto’s Koos ’t Hart.

Vandaag werd de koers in Bladel verreden, een wedstrijd voor elite-vrouwen over 60 kilometer op een 3 kilometer lang parcours tussen de akkers.
Meteen vanuit het vertrek reed er een kopgroep weg van 6 rensters. Marion als oude diesel is dan nog niet op stoom en hoeft dan nog niet aan reageren te denken. Toen ze na een tiental kilometers warm was gedraaid deed ze met nog twee andere rensters een poging het gat te dichten. Men kwam tot op een 50 meter, maar toen stokte het en viel men terug in het peloton. Het peloton werd met name gecontroleerd door de ploeg van het Snelle Wiel, welke twee rensters van voor erbij hadden. Pas in de finale liet men nog een tweetal wegrijden, waaronder weer een renster van het Snelle Wiel. Het peloton sprintte vanaf de negende prijs. Marion kwam als eerste door de laatste bocht en ging zelf de sprint aan. Dat was iets teveel van het goede, ze kon het tempo niet helemaal vasthouden en er kwamen nog enkele rensters overheen. Ze werd zevende in de sprint van het peloton en dus zestiende in totaal.

Uitslag tijdrit Dordrecht:
1. Janny Kleinjan, 40.56
2. Joran Tromp, 43. 10
3. Marion Bax, 43. 35
4. Anneke Lubeek, 46.38
5. Denise van Aartsen, 49.13
6. Henja Verstraeten, 52. 58

21/06/2008- OUTRIJVE (W)
1.15 Dames Elite – Open omloop
(92,3 km – 13 x 7,1 km)

1. GELDHOF Ilse KSV DEERLIJK GAVERZICHT VZW 02:31:00
2. DEBBOUDT Lensy KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
3. STEENSSENS Nana V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB
4. DE CLERCQ Mieke KSV DEERLIJK GAVERZICHT VZW
5. DUTRIAUX Fiona Pédale Madeleinoise :36
6. BAX MARION WV BREDA KNOOPPUNT
7. VANDERMEULEN Cindy V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB
8. POTUMS Carine BENELUX TEAM
9. HAERS Carolien JOHN SAEY CYCLING TEAM
10. TEMMERMAN Ilse SQUADRA CICLISTICA FEMMINILE LIEDEKERKE
11. DEBBOUDT Evelien KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
12. THIJS Patricia WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN
13. FIERS Ilse WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN
14. VAN DE PONTSEELE Ilse BENELUX TEAM
15. LANSSENS Lien LOTTO BELISOL Ladiesteam :54
16. CLEEMPUT Irina WK NOORD WEST BRABANT
17. LEPISTA Lotta LOTTA 1:39
18. NOBUS Anja ASFRA RACING TEAM
19. VERCAMER Elien KSV DEERLIJK GAVERZICHT VZW
20. COENE Veronique WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE

Uitslag Bladel, 29-06-2008.
1. Moniek Rotmensen, Steenbergen
2. Inge Klep, Schijndel
3. Mascha Pijnenborg, Drunen
4. Sofie van Horik, Oisterwijk
5. Jade Roberts, Zuid-Afrika
6. Christy Verkerk, Rijswijk
7. Petra Dijkman, Eindhoven
8. Annemarieke Bruinsma, Valkenswaard
9. Nina Roelofs, Berghem
10.Janne Brok, Helvoirt
11. Suzanne van As, Roosendaal
12. Daniella Moonen, Voerendaal
13. Ellen van den Ackerveken, Reusel
14. Eefje Ottenvanger, Eindhoven
15. Anneke Lubeek, Puttershoek
16. Marion Bax, Bavel
17. Rian Nijmeijer, Utrecht
18. Sandra Oosterbosch, Eindhoven
19. Dyonne Dekkers, Lierop
20. Mary Rose Postma, Utrecht