Marion lijkt weer koerswaardig en zal binnenkort weer aan de start staan in de vrouwenkoersen.

Marion lijkt weer ver koerswaardig en zal daarom binnenkort weer aan de start staan in de vrouwenkoersen.

Na in november een vakantie genoten te hebben op het Canarische eiland La Palma is ze de gebruikelijke wintertraining opgestart: viermaal per week op de fiets voor twee uurtjes hersteltraining met daarbij op zaterdagochtend een rondje TUF ( = een groep erg fanatieke fietsrecreaten met verschillende renners / ex-renners / beroepsrenners) voor blokjes intensiteit.

Tussen de bedrijven door heeft ze samen met verschillende vaklieden in en rond haar huis alles terug op orde gebracht. Gewoon allerlei klussen die door het vele koersen van de afgelopen jaren erbij ingeschoten waren. Dit heeft enkele maanden in beslag genomen. Nu haar huis er weer perfect uitziet en er weer een aantal jaren tegenkan, geeft dit ook de rust weer lekker ontspannen de noodzakelijke training op te pakken.

Eind januari is ze 11 dagen naar Tenerife geweest, waar ze onder perfecte omstandigheden de nodige (klim)kilometers heeft kunnen maken. Hierna is de training lichtelijk geintensiveerd en startte ze zondags in de trainingskoersen van de Brabantse Wielerfederatie op het Bredase Moleneind. Zaterdags stond daarbij nog steeds het bekende rondje TUF op het programma, waar weer steeds harder gereden werd en Marion met regelmaat stevig aan de bak moest. Meer en meer kreeg Marion het goede gevoel……

Na vandaag de bewuste afweging gemaakt te hebben waarheen te gaan (Huijbergen, de Pinte of Schijf?), koos ze voor een relaxte dag en stond ze vandaag aan de start van de BWF-koers te Schijf bij de mannen 50-plus. Ondanks de wind wist ze zich als enige vrouw prima te handhaven in het peloton en werd ze de eerste vrouw in koers. Belangrijkste is dat ze ondanks de eerdere twijfel of ze wel al goed genoeg zou zijn (altijd voor de eerste koers….), ze nu de overtuiging heeft dat ze weer het niveau heeft weten te bereiken nodig om de vrouwenkoersen aan te kunnen.

En dit is op een geheel andere manier gerealiseerd dan vorige winters….. minder intensief, rustiger en relaxter. Weinig onnodig kruit verschoten en toch op niveau! Binnenkort, afhankelijk van het weer, zal ze de start bij de vrouwen maken met als doel een sterke tweede seizoenshelft te realiseren.