Marion pakte weer een nominatie, ditmaal als Senior-sporter van het jaar in Groot-Breda. Verder veel improviseren bij het trainen, maar een perfecte trainingsstage gehad in Tenerife.

Nadat Marion eerder reeds vijfmaal was genomineerd voor de titel Sportvrouw van het jaar (eenmaal pakte ze zelfs de titel van Sportvrouw van het jaar!), werd ze dit jaar weer eens genomineerd. Ditmaal voor de titel van Senior-sporter van het jaar van Groot-Breda. De andere genomineerden waren Noor van de Stel en Kay Schaafsma. Van de Stel werd te Erfurt wereldkampioene schaatsen all-round en Schaafsma werd Europees kampioen hardlopen op de 200 meter te Ljubljana. Op een door Kees Maas gepresenteerd en geslaagd Sportgala Breda 2008 werd op 10 februari Noor van de Stel de titel toegewezen. Voor Marion bleef het bij een nominatie.

Een grote groep sporters kwam in aanmerking om voorgedragen te worden voor een nominatie. Immers, men moet woonachtig zijn in Groot-Breda, of lid zijn van een vereniging uit Breda. En dan komen veel sporters in aanmerking voor een nominatie! Marion behoorde tot de uitverkorenen.

Verder is het momenteel wat behelpen wat betreft de training…… hier in het zuiden is het al enkele maanden met perioden eigenlijk te koud om te trainen. Daarnaast is er met perioden veel sneeuw gevallen die bleef liggen en maakte dat het vaak te glad en te gevaarlijk was om op de fiets buiten te komen. Noodgedwongen dus te vaak een uur op de fietsergometer en met regelmaat een uur naar sportsclub Black and White voor een uurtje spinning. Komt goed….. Wel heeft Marion daarom besloten een dag of tien naar Tenerife te gaan. Hier heeft ze een perfecte trainingsperiode af kunnen werken vanuit het appartementencomplex Tenerife Sur in Los Cristianos, wat een ideale uitvalsbasis is. Elke dag enkele uren trainen bij goed weer. Korte broek en shirt met korte mouwen en heerlijk kwaliteitskilometers maken. Veel geklommen, zelfs enkele malen tot op de top van de Teide, wat een klim is van 40 kilometer! Op één februari is ze teruggekomen. Het weer is echter nog steeds slecht, maar ze probeert er toch iets van te maken. Vanaf nu staan ook weer de trainingswedstrijden op het Bredase Moleneind op haar programma.