Vijfde in Stolwijk en achttiende in Zuid-Nederlands regiokampioenschap te Westerbeek

Marion werd vorige week zaterdag vijfde in Stolwijk, de koers waarin ze in 2001 haar sleutelbeen brak. Enige terughoudendheid was er dus wel om weer daarheen te gaan. Maar het viel deze keer niet tegen. De wedstrijd werd opgesplitist in een puntenkoers over twintig ronden gevolgd door een rit-in-lijn over 40 kilometer. Over het geheel werd een eindklassement opgemaakt. De puntenkoers was voor Marion moeilijk….. telkens vier rensters die punten konden pakken. Bijna iedere keer zat ze er net naast. Ze is daarvoor net iets te weinig explosief. Bovendien had ze een te “hard” voorwiel in haar fiets staan, waardoor ze als het ware uit de klinkerbochten stuiterde….. Geluk had ze wel dat telkens dezelfde rensters de punten pakten, zodat ze toch nog achtste kon worden.
De rit-in-lijn ging beter. Met een ander voorwiel! Ze pakte een aantal premies…. een goede voorbode. In de finale-sprint wist ze goed uit de laatste bocht te komen en als zesde te finishen. Alles bij elkaar vijfde. Ze kon tevreden zijn.

Een dag later dacht ze lekker uit te rijden op het over het algemeen gemakkelijke rondje van Breda-Moleneind. Niet dus….. het was lastig door de wind en het hoge tempo. Marion finishte in het peloton en werd eerste vrouw. Toch nog bloemen en lekker met de fiets heen en terug.

Afgelopen maandag, tweede Pinksterdag, werd ze knap achttiende in het Zuid-Nederlandse regiokampioenschap voor elite-vrouwen te Westerbeek. Mooie grote ronde door de landerijen, maar door de harde zijwind werd het erg selectief. Vanuit de start reed een kopgroep weg van elf rensters. Het peloton brak en meerdere stukken en Marion zat in het eerste deel, een groep van twintig rensters. Lang dreigde de achtervolgende groep van vijfentwintig terug te komen, maar doordat Marion met Baukje Doedee de regie namen reden ze toch definitief weg. Rijdt wat lekkerder, hoef je niet telkens te dringen om in de waaier te kunnen en is de sprint voor de twaalfde prijs iets gemakkelijker en veiliger. Toch werden er nog rensters uit haar groep gereden, zoals er ook in de finale nog enkelen wegreden. Marion sprintte met haar groep tenslotte voor de zeventiende prijs. Ze werd tweede dus achttiende in de uitslag. Netjes zo tussen de sub-top van de Nederlandse elite-vrouwen.

Vandaag zou ze in Erp rijden, een van haar favoriete koersen. Helaas, de koers werd afgelast. Dan maar naar Belgie…. Borgerhout…… ook afgelast. Dan maar van de nood een deugd maken. Op de fiets naar Ulicoten voor de lastige BWF-koers van 50 kilometer en vervolgens achter de auto op haar tijdritfiets terug naar huis. Alles bij elkaar goed voor een kleine 100 kilometer, waarvan 50 koers- en 25 tijdritkilometers. Ondanks dat het lastig weer was op dit open rondje volgde ze goed en nam ze weer de bos bloemen meer naar huis voor de beste vrouw!
Foto’s van Britta van Broekhoven en Koos ’t Hart zijn weer te zien in het fotoboek.

Uitslag elite-vrouwen/vrouwen-B te Stolwijk:
1 Eefje Ottevanger, EINDHOVEN
2 Jolanda Spruit, VLIST
3 Lotte van Hoek, VLIJMEN
4 Anneke Lubeek, PUTTERSHOEK
5 Marion Bax, BAVEL
6 Sophie Moerman, BERKENWOUDE
7 Liesbeth Zeeman, OUDKARSPEL
8 Kim Wouters, BLADEL
9 Marieke Kuunders, LIESSEL
10 Kate Finegan, AUSTRALIE
11 Evelien Post, ROTTERDAM
12 Gwen Kuiper, DELFT
13 Lieke Geurts, KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
14 Marloes Koedam, VEENENDAAL
15 Marsja Hoogvorst, ROTTERDAM
16 Britt Jochems, VIANEN UT
17 Mirthe Wagenaar, NIJMEGEN
18 Elke Holleman, BREDA
19 Agnes Ronner, DEVENTER
20 Linda van den Beukel, MONSTER

Regiokampioenschap Zuid-Nederland te Westerbeek.

Uitslag elite-vrouwen over 76,5 km:
1. Noortje Tabak, Bergeijk
2. Marieke van Wanrooij, Nijmegen
3. Agnieta Francke, Arnhem
4. Debby van den Berg, Maasbommel
5. Sanne van Paassen, Vlierden
6. Petra Dijkman, Eindhoven
7. Mascha Pijnenborg, Drunen
8. Inge Klep, Schijndel
9. Marissa Otten, Enter
10. Linda Ringlever, Nijmegen
11. Monique van de Ree, Willemstad
12. Amanda Bongaards, de Lier
13. Baukje Doedee, Driewegen
14. Susanne van As, Roosendaal
15. Annemarieka Bruinsma, Valkenswaard
16. Iris Spooren, Duizel
17. Britt Jochems, Vianen
18. Marion Bax, Bavel
19. Suzan Simons, Steenbergen
20. Eefje Tabak, Bergeijk