Tijdrit Alphen aan de Rijn achtste en ronde van Purmerplein / Amsterdam-Noord vijfde.

Afgelopen dinsdag reed ze in de tijdrit van Alphen aan de Rijn, de tweede rit in de Zuid-Hollandse tijdritcompetitie. Marion had geen goede benen en verschillende collaga-renners stayerden meer dan de helft van de tijdrit. Resultaat was een magere achtste plek met een matig gemiddelde van 38 kmpu. Het wordt tijd dat ze de tijdrittraining weer eens serieus op gaat pakken met als doel een goede uitslag in het districtskampioenschap tijdrijden te Zundert. Foto’s van Koos ’t Hart in het fotoboek.

Afgelopen donderdag stond Marion dan aan de start van de ronde van het Purmerplein te Amsterdam-Noord. Vijfenvijftig rensters aan de start van een zeer snel en klein rondje van 800 meter. Marion probeerde verschillende keren weg te rijden maar bij haar versnellingen werd er telkens meteen geroepen te reageren. Ze mist ook nog de echte explosiviteit en snelheid om weg te rijden. Of is ze hier geleidelijk te oud voor? Maar als men dan op voorhand al roept om te reageren wordt het wel erg lastig.
Vijfentwintig rensters bleven tenslotte over en streden in een massasprint om de prijzen. Marion wist als vijfde door de gevaarlijke laatste bocht te komen en werd ook vijfde. Gewoon goed!

Gisteren reed ze dan mee met de mannen-Masters-50-plus in de koers over 55 kilometer op het clubparcours van de Mol te Dordecht. Ze mist nog de snelheid, een mooie gelegenheid om die hier op te doen. De koers werd beslist in een massasprint. Marion liet deze lopen. Wel een gemiddelde van 42 kmpu. Lekker gekoerst zonder stress en hopelijk is ze er weer wat mee verbeterd.

Vandaag stond ze aan het vertrek van de ronde van Breda-Moleneind, een koers georganiseerd door de Brabantse Wieler Federatie en reed ze bij de mannen-50-plus. Ze verkoos deze koers boven die van het Limburgse Buchten mede omdat het de voorlaatste keer is dat ze dit jaar hier kon koersen. Niet ver, relaxed en toch je kilometers en je gemiddelde pakken. En, ondanks dat ze nog wat bijtrainde na de koers, toch lekker vroeg thuis en met alles klaar. In de koers werd flink doorgekacheld, gemiddeld bijna 42 kmpu. Er reden twee groepen weg van samen 11 man. Het peloton spurtte voor plek twaalf. Marion zat in de grote meute en werd de eerste van de vrouwen. Zie foto van Britta van Broekhoven in het fotoboek.

Uitslag ronde van Purmerplein / Amsterdam-Noord:

1e Nathaly van Wesdonk BERGSCHENHOEK
2e Ashlynn van Baarle ZOETERMEER
3e Marte Lenferink VRIEZENVEEN
4e Claudia Koster OUDORP NH
5e Marion Bax BAVEL
6e Bodine Wubben MONSTER
7e Mascha Mulder RIDDERKERK
8e Jermaine Post OEGSTGEEST
9e Anouska Helena Koster ZWAAGWESTEINDE
10e Tanja Ites DEN HELDER
11e Maartje de Boer ‘T VELD
12e Rommie Wiersma KOOTSTERTILLE
13e Kirsten van der Aa LOSSER
14e Jessica Smits PURMEREND
15e Irene van Lith BLADEL
16e Annemarie Pasveer ARNEMUIDEN
17e Leonie Bezema HEERENVEEN
18e Riejanne Markus AMSTELVEEN
19e Fiona Wissink AMSTERDAM ZUIDOOST
20e Jorijn Brandsma ZWOLLE

Tijdrit Alphen aan de Rijn voor vrouwen over 26 kilometer:
1 Nathalie van Gogh 36,57,72
2 Pippa Handly 30,01,83
3 Amanda Bongaards 38,07,16
4 Wilma Korevaar 39,05,67
5 Marieke den Otter 39,21,63
6 Esther Kortekaas 39,23,95
7 Judith Bloem 39,43,53
8 Marion Bax 40,19,07
9 Esmee Janssen 40,58,25
10 Jorinda de Heer 41,43,87
11 Susan van Wezel 44,09,29