Elfde in Nispen en achtste in de tijdrit van Noordeloos.

Afgelopen week was voor Marion de laatse intensieve trainingsweek van dit jaar. De week stond in het teken van de voorbereiding op het WK te Sankt Johann. Zo stonden er twee tijdrittrainingen op het programma en is ze nog eenmaal naar Zuid-Limburg geweest voor een laatste maal bergop. Vrienden Chiel en Ger Heijblom waren zo aardig om haar hierheen te rijden, afgerond door een gezellig terrasje. Zo was het voor Marion allemaal net te doen en werd het niet te vermoeiend, waardoor het averechts zou kunnen gaan werken. Ondanks de vermoeiende week stond ze afgelopen zondag toch aan de start van ronde van Nispen. Er werd lekker door gereden, doch een echt selectieve koers werd het jammergenoeg ook weer niet. Nu moest er met een nog behoorlijk omvangrijke groep gespurt worden voor de vierde prijs en volgende. Er reden in de finale drie rensters weg. Marion reed nog voorzichtiger dan normaal; ze had in haar achterhoofd nu zeker niet te vallen. Enerzijds omdat Hans al in de lappenmand zit, anderzijds omdat ze geen risico wilde nemen richting Sankt Johann. Ze werd netjes achtste van de groep tussen dat jong geweld en daardoor elfde in totaal. Vandaag reed ze de generale repetitie voor de tijdrit van het WK volgende week in Sankt Johann in Tirol en wel in Noordeloos. Het is een tijdrit in de reeks van de Zuid-Hollandse tijdritcompetitie en dit op een mooi rondje door de polder. Het was wel erg warm, maar ondanks dat reed Marion een goede generale. Ze werd achtste, oa achter Europees kampioene tijdrijden bij de elite-vrouwen Ellen van Dijk, met een tijd van 31.33 over de 21,5 km., wat een gemiddelde is van 40,9 kmpu. Met dit gemiddelde komt ze volgende week waarschijnlijk op het podium. De groeiende forme biedt blijkbaar perspectief! Zie fotoboek, foto Koos t Hart. Uitslag ronde van Nispen: 1. Aafke Eshuis 2. Olivia Koster 3. Silke Kogelman 4. Shanne Braspenninxc 5. Berdieke Paus 6. Janne Brok 7. Barbara de Ridder 8. Baukje Doedee 9. Manon Klomp 10. Marsja Hogervorst 11. Marion Bax 12. Patricia Ammerlaan 13. Sofie van Horik 14. Samantha van Steenis 15. Jorinda de Heer 16. Suzanne van As 17. Pippa Handley 18. Esmee Janssen 19. Anneke Lubeek 20. Judith Bloemen Uitslag tijdrit Noordeloos: Vrouwen over 21,5 km: 1. Ellen van Dijk, 28.34 2. Pippa Handley, 29.45 3. Chantal Blaak, 29.46 4. Irene van den Broek, 30.25 5. Josien van Wingerden, 30.41 6. Mirjam van Dijk, 31.00 7. Monique van de Ree, 31.25 8. Marion Bax, 31.33 9. Amanda Bongaards, 31.37 10. Barbara de Ridder, 31.52 11. Marieke den Otter, 32.02 12. Judith Bloem, 32.20 13. Manon Klomp, 33.16 14. Suzan van Wezel, 35.22 15. Diewke Schorer, 37.44