Zevende in Schaijk, tweede in tijdrit Nijeveen, veertiende in Noordeloos en vierde in het Nederlands Kampioenschap voor vrouwen-B te Achtmaal. .

Na een periode waarin het allemaal qua planning wat tegenzat (afgelaste koersen, regen, een valpartij, het vanwege de bijna zekere regen ten onrechte laten schieten van de tijdrit van Maassluis, twee reisdagen naar Tsjechië, een niet te ontlopen BBQ, enzovoort) heeft Marion de enkele weken terug geprobeerd de draad weer op te pakken in de vrouwenkoersen. Met name om weer het broodnodige ritme terug op te doen. Zo reed ze de laatste weken in het Belgische Prosperpolder-Kieldrecht, Steenokkerzeel, Oostmalle en Arendonk. De koersen eindigden in massasprinten of grote groepssprinten. Marion wil hierin geen risico meer lopen en houdt zich afzijdig van het duwen en wringen. Hierdoor finishte ze telkens anoniem in het peloton. Doel was met name om weer koerskilometers en -ritme op te doen voor de koersen waarin ze wel wil proberen te scoren. Dat dit redelijk gelukt is, bleek in de ronde van Schaijk, een koers over 60 kilometer op een zeer bochtig rondje. Ook de Nederlandse juniorenselectie voor het WK stond aan het vertrek, alsmede een groep Australische baancoureurs, welke ook in dergelijke criteria goed uit de voeten kunnen. De koers eindigde in een massasprint na vele schermutselingen. Ondanks dat er de laatste ronde nog een valpartij was, wist Marion toch nog goed over de wind naar voor te rijden, kort uit de bocht te komen en als zevende te finishen! Gewoon goed en niet verwacht!

Marion reed de week daarop in Barendrecht en in de Acht van Chaam (voor eigen streekpubliek!) twee lastige criteria met een groot en sterk deelnemersveld. Ze eindigde ondanks deze zeer snelle koersen tweemaal in het peloton. Een goede training met als doel de koers heelhuids uit te rijden en meer hoeft dit voor Marion niet meer te zijn. Vorige week zaterdag reed Marion de tijdrit in het Drentse Nijeveen. Twee ronden door de polder op mooie asfaltwegen. Goed weer voor een tijdrit: 22 graden en matige wind. De totaalafstand bedroeg 21.73 kilometer. Hoewel Marion als Europees- en regerend wereldkampioene nog twijfelt of ze naar het WK te Sankt Johann in Tirol gaat om haar titel te verdedigen, zag ze dit als de start van de directe voorbereiding hierop. Het gaf haar een goed gevoel. Ze reed de derde tijd, ze draaide goed al wist ze de tweede ronde haar tempo niet geheel strak te houden. Haar gemiddelde bedroeg 39,7 kilometer per uur. Doordat er hier een leeftijdsbonificatie was ingesteld wist ze tweede in de eindstand te worden. Kijk in fotoboek.

Twee dagen later stond Marion aan de start van de ronde van Noordeloos, een koers van 50 km op een rondje van 900 meter. Er werd hard gerden, gewoon de 50 km in vijf kwartier. En dat op dit kleine rondje. Marion reed best aardig en pakte nog een paar premies. Na de nodige schermutselingen reed er een kopgroep weg van drie, welke tenslotte sprintten voor de overwinning. Marion zat in het restant van het peloton wat sprintte voor de vierde plek. In de voorlaatste bocht verstuurde er iemand zich (?), waardoor Marion haar goede positie verloor. Ze werd zo elfde in de groepssprint, goed voor een veertiende prijs. Was niet anders. Bianca van den Hoek won. Zie fotoboek.

Afgelopen week trainde ze drie dagen in Zuid-Limburg / de Voerstreek in voorbereiding op een eventuele deelname aan het WK te Sankt Johann in Tirol. Drie prima dagen in een prima hotel, perfect weer en elke dag 90 kilometer fors op en af. Alle klimmen van enige betekenis zijn meerdere malen bedwongen. Tot zover het goede nieuws. Helaas eindigde deze perfecte trainingsstage in mineur. Tien kilometer voor Marion en Hans (haar trainingspartner voor deze dagen) bij de auto waren, werd Hans door een automobilist die het blijkbaar niet naar de zin had, van de fiets getrokken. Hij brak hierbij zijn sleutelbeen en zijn tweede rib. De automobilist werd aangehouden voor het plegen van een geweldsdelict met de formulering "zware mishandeling en het toebrengen van zwaar lichamlijk letsel door schuld". Mogelijk dat dit voorval een streep haalt door het WK. Voorlopig maar afwachten.

Vandaag stond Marion dan aan de start van het Nederlands kampioenschap voor vrouwen-B te Achtmaal. Marion was enkele malen gesprongen, werd teruggepakt en vervolgens reed Janny Kleinjan weg. Solo naar de titel. In de pelotonsprint werd Marion derde en viel zo met een vierde plaats net naast het podium. Jammer. Zeker als je realiseert dat er een junior-vrouw werd toegelaten in de wedstrijd, welke door haar tweede plaats Marion van het podium, voor vrouwen-B, stootte.

Uitslag ronde van Schaijk: 1. Ashlee Ankudinoff, Australie 2. Melanie Woering 3. Manon Klomp 4. Linda Ringlever 5. Kate Finegan, Australie 6. Silke Kogelman 7. Marion Bax 8. Emma Crum 9. Birgit Lavrijssen 10. Lotte van Hoek 11. Jannne Brok 12. Bianca van de Hoek 13. Sofie van Horik 14. Gwen Kuiper 15. Karin Truyen 16. Madelene Olsson, Noorwegen 17. Linda van Vliet 18. Linda Kroes 19. Carleen Baas 20. Miranda Danse

Uitslag tijdrit Nijeveen voor vrouwen over 21,73 kilometer: 1. Janny Kleinjan, Almelo, 31.25, gemiddeld 41,5 kmpu, incl. leeftijdsbonificatie 30.44 2. Marion Bax, Bavel, 32.51, incl. leeftijdsbonificatie 31.38 3. Marti Valks, Hilversum, 33.12, incl. boni. 31.47 4. Larissa Drydale, Heerenveen, 32.13, incl boni. 32.01 5. Marion Gerssen, Beuningen, 34.26, incl. boni. 34.26 6. Tiny Breimer, Bussum, 34.33, incl. boni. 34.32 7. Ria van Oostrom, Harmelen, 39.09, incl. boni. 37.09 8. Alisa van Oijen, Pram/Oostenrijk, 39.52, incl. boni. 39.52

Uitslag ronde van Noordeloos voor elite-vrouwen-zonder-contract: 1. Bianca van den Hoek, Bussum 2. Moniek Tenniglo, Albergen 3. Sanne Fictoor, Wijk bij Duurstede 4. Kimberly van den Berg, Nieuwleusen 5. Jessica Glasbergen, Den Helder 6. Marieke den Otter, Hoornaar 7. Samantha van Steenis, Hoogland 8. Janne Brok, Helvoirt 9. Manon Klomp, Tilburg 10. Barbara de Ridder, Noordwijk 11. Annika Heijnen, Ermelo 12. Sofie van Horik, Oosterwijk 13. Eline Lagendijk, Bergambacht 14. Marion Bax, Bavel 15. Debbie Ammerlaan, Maasland 16. Cindy van den Berg, Borne 17. Liesbeth Zeeman, Oudkarspel 18. Susan Hartog, Assendelft 19. Janieke Kalsbeek, Hurdegaryp 20. Ellen Hazelaar, Klarenbeek

Uitslag NK vrouwen-B te Achtmaal: 1. Janny Kleinjan, Almelo 2. Sanne Braspenning, Strijbeek (junior-vrouw) 3. Agnes Ronner, Deventer 4. Marion Bax, Bavel 5. Brigitta Roos, Utrecht 6. Anneke Lubbeek, Puttershoek 7. Miranda Danse, Den Bosch 8. Linda de Croon, Wierden 9. Carolien Herrikhuyzen, Hilversum 10. Bianca Koning, Amstelveen 11. Marsja Hoogvorst, Rotterdam 12. Liesbeth Zeeman, Oudkarspel 13. Suzanne Steens, Schiedam 14. Arne Altenburg, Culemborg 15. Cora de Bruijne, Woensdrecht 16. Marion Gerssen, Beumingen 17. Eveline Staal, Utrecht 18. Kristel de Vries, Haarlem 19. Linda van den Breukel, Monster