Geslaagd seizoen: EK eerste, NK en DK tweede en WK derde! Marion gaat daarom toch nog maar een jaartje door. Wel in enigszins aangepaste vorm.

Daags na haar overwinning in de koppeltijdrit van Puttershoek vertrok Marion met een heerlijk eufoor gevoel naar het Griekse Kreta om eens te bekomen  van de vermoeienissen van het afgelopen seizoen. Heerlijk om daags na die overwinning op vakantie te mogen gaan. Naast het uitrusten en het genieten van de zon, het mooie eiland en het heerlijke eten, zou Marion ook het afgelopen seizoen evalueren en proberen tot een besluit te komen over het wel of niet doorgaan met koersen. Waarom had ze na een toch weer geslaagd seizoen moeite met die beslissing? Aan de resultaten kon het niet liggen. Bij het Europese kampioenschap tijdrijden voor Masters in Tsjechië pakte ze immers de titel, in het Nederlandse kampioenschap tijdrijden voor vrouwen-B op het eiland Texel was ze goed voor zilver en op het wereldkampioenschap tijdrijden voor Masters te Sankt Johann in Tirol was ze met brons ook weer goed voor het podium. Daarnaast pakte ze nog zilver in het districtskampioenschap tijdrijden voor elite-vrouwen te Zundert en wist ze nog te winnen in de tijdrit van Streefkerk en de koppeltijdrit van Puttershoek. Bovendien was ze, zeker op eind van het seizoen, nog goed voor menige top-tien-klassering in de wegkoersen. Kortom, aan de uitslagen lag het niet. Nee, Marion wil naast het fietsen ook nog eens iets anders doen. Meer tijd nemen voor familie en vrienden en gezien haar leeftijd een extra keertje op vakantie gaan. Bovendien, en dat is eigenlijk het belangrijkste, krijgt Marion meer en meer schrik in het peloton en van de massale aankomsten. Gezien de leeftijd en de vele fatale valpartijen die ze al heeft doorgemaakt ook niet vreemd. Toch heeft ze besloten nog een jaartje door te gaan in aangepaste vorm. Aangepaste vorm? Marion gaat nog een jaartje door, zal zich nog meer bezighouden met de tijdritten, zal samen met echtgenoot Hans tussendoor wat vaker op trainingsstage / fietsvakantie gaan en pikt er zo nu en dan een wegkoersje uit, waarbij de uitslag niet meer het belangrijkste zal zijn. Ze zal die koersjes rijden die haar liggen, niet te ver weg zijn en waar geen 150 rensters aan de start staan met de nodige nerveuze en hectische toestanden. Had Marion enkele jaren terug nog 80 koersdagen, nu zal ze zich beperken tot 35 koersdagen. Kan toch leuk zijn. Mocht het rijden van minder koersen een probleem geven in de zin van “gebrek aan koersritme”, dan is dat maar zo en zal Marion hieruit haar conclusie trekken.   Voor de tijdritten heeft Marion een nieuwe top-tijdritfiets aangeschaft, een Cervelo-P3 (zie fotoboek). Doelen voor 2010: een goede tijdritreeks neerzetten en trachten de uitslagen in bovengenoemde kampioenschappen minstens te evenaren! Concreet: een goede EK (wederom in Tsjechië), een goede NK (wederom op Texel), een goede DK (hopelijk weer in Zundert) en een goede WK (wederom in het Oostenrijkse Sankt Johann in Tirol). Eerst lekker relaxed volgens het vaste patroon overwinteren, inclusief de trainingsstage op Tenerife, en hopen niet tegen al teveel blessures en ziektes aan te lopen, waardoor de overwintering al te zeer verstoord wordt.