Resumé seizoen 2010.

Het seizoen 2010 verliep zoals Marion gepland en gehoopt had. Ze reed inderdaad weer minder koersen, 40 stuks, ze bleef gespaard van blessures en valpartijen en in de wedstrijden waar ze goed wilde rijden, wist ze ook te scoren.

Kortom: 40 koersen gereden waarvan 25 maal in de prijzen met 19 toptienklasseringen, tweede op het EK tijdrijden te Tsjechië, derde op het WK tijdrijden te Sankt Johann in Tirol, tweede op het NK tijdrijden te Texel en tweede op het DK tijdrijden te Breda. Daar kwamen nog twee goede uitslagen bij in wedstrijden waar Marion niet had gepland echt te scoren: tweede in het EK weg te Tsjechië en tweede in het WK weg te Sankt Johann in Tirol. Daarnaast pakte ze winst in de tijdrit van het Belgische Oostende en in Noordeloos, evenals in de koppeltijdrit van ’t Goy, samen met Ad van Broekhoven. Ook werd ze eerste in het regelmatigheidklassement over het gehele seizoen bij de vrouwen-B. Door deze resultaten werd Marion tevens gekozen tot “Senior-sporter van het jaar 2010 van Groot-Breda”.

Wederom een prima resultaat derhalve. Marion koerst volgend jaar nog verder, waarbij wel genoteerd dient te worden dat ze met haar 55 jaar dan mogelijk nog minder wedstrijden zal rijden en in verhouding nog meer tijdritten. Het programma en de doelen wat betreft de kampioenschappen blijven zo’n beetje hetzelfde. Na het seizoen is ze eerst op vakantie naar Gran Canaria geweest, probeert ze goed te overwinteren en plant dezelfde opbouw, inclusief de stage naar Tenerife, als voorgaande jaren. In de loop van april denkt Marion het seizoen te starten met de tijdrit van Almere.