Derde in districtskampioenschappen tijdrijden te Prinsenbeek en negende in het criterium van Düsseldorf (D).

Afgelopen woensdagavond werd Marion derde in het districtskampioenschap tijdrijden te Prinsenbeek. Er werd gereden op een rondje van 6,5 kilometer in de polder ten noorden van Prinsenbeek. Het kampioenschap werd georganiseerd door haar wielerclub Breda. Het was goed georganiseerd, hoewel het altijd wat rommelig is als iedereen drie rondjes moet rijden en na de vrouwen direct aansluitend ook nog de amateurs, de beloften en de elites moeten rijden. Iedereen rijdt dan door elkaar. Gelukkig kreeg iedereen een motor met een jurylid mee, waardoor deze de koers konden controleren en daardoor duidelijkheid konden brengen in eventuele discussies achteraf. 

Marion had niet de beste benen en draaide dan ook, zeker vanuit de start, niet lekker. Zoals een diesel betaamt kwam ze gaandeweg de koers meer en meer op stoom om tenslotte als derde te finishen. Ze mocht wederom mee op het podium. Foto's van Bert Spits, zie fotoboek.

Vandaag reed Marion na te lange tijd weer eens in Duitsland en wel in Düsseldorf. Er was een criterium in het hart van het centrum van Düsseldorf, waar op de sjieke, statige en toch trendy Königsallee een rondje van 1100 meter was uitgezet. 550 Meter heen, het watertje oversteken en 550 meter terug. Een rondje omgeven met statige hotels, winkels en terrassen en veel voortdurrende klappende mensen. We zijn daar te lang niet meer heengeweest realiseer je dan…… Na een zeer snelle start met de nodige gelosten en verbrokkeling reed de Zweedse Lindberg weg van het restant van het peloton. Ze won solo. Het peloton sprintte voor de tweede prijs. Marion werd in die sprint achtste en pakte zo de negende prijs. Was ze tevreden mee. Duitse koersen…. ze zijn voor herhaling vatbaar, temeer daar enkele organisatoren Marion kwamen prijzen voor haar goede koers en vroegen of ze vaker naar daar wilde komen. Ze hadden haar gemist. Ja dus….., voor herhaling vatbaar. Foto, zie fotoboek.

Uitslag DK tijdrijden te Prinsenbeek:

1. Mathilde Matthijsse  
2. Birgit Lavrijssen    
3. Marion Bax    
4. Marissa Otten    
5. Anouk Rockx    
6. Irene Van Lith    
7. Esmee Janssen    
8. Suzan Simons    
9. Anouk Kerstens

Uitslag criterium te Düsseldorf:

1 Lindberg Marie ZWEDEN2 Haatz Gina RRC Günther Köln-Longerich3 Stegger Lena RC Bocholt 19774 Janke Simona RV Endspurt 08 Wuppertal5 Zschorlich Beate RSV Team – ME Mettmann6 Janke Alexandra RV Endspurt 08 Wuppertal7 Engel Verena RuT Zeitdiebe Dortmund8 Siebert Tamara Team Siebengebirge9 Bax Marion WV Breda /NL10 Stefanic Christiane RV Rheintreu Krefeld 0511 Kilian Yvonne Pulheimer SC12 Glasmacher-Teichert Claudia BSV Profil Hürtgenwald13 Schumann Birte VfR Büttgen 191214 Strahl Eva FC Lexxi Speedbike15 Cerny Francis FC Lexxi Speedbike16 Scheffler Hannah Cycling Team Bochum17 Kunze Daniela RC Düsseldorpia 189018 Modler Julia RSV Team – ME Mettmann19 Bader Linda Pulheimer SC20 Schulz Kerstin SG Kaarst