Winst in tijdrit te Bleiswijk en tiende in Keulen-Mülheim (D).

Afgelopen woensdagavond reed Marion in een tijdrit over 17,5 kilometer te Bleiswijk, meetellend voor de Zuid-Hollandse tijdritcompetitie. Mooi rondje, goede weg, prima accomodatie, goed weer met matige wind. Kortom, perfect! Marion reed naar winst voor Matti Valks en pakte hiermee de leiding in de tijdritcompetitie. Een goede generale voor het EK in Tsjechië? Marion heeft rond die tijd ook prive-verplichtingen en weet nog niet of ze naar Tsjechië afreist. Reist ze af dan is het alleen voor de tijdrit.

Vandaag stond ze aan de start van het vrouwen-criterium van het Duitse Keulen-Mülheim, een rondje van 1,2 kilometer in het hartje centrum. De koers van 50 kilometer werd even geplaagd door een regenbui, maar dit had verder geen consequenties. Ondanks dat er menige poging werd gedaan een kopgroep te forceren, eindigde de koers in een massasprint. Marion wist hierin de tiende plaats te veroveren. Tiende… netjes. Foto's in het fotoboek. 

Wel is Marion er aan uit wat te doen met het EK in Tsjechië. Ze gaat niet. 1050 kilometer heen en 1050 kilometer terug voor een tijdrit van 20 kilometer vindt ze te veel van het goede. Bovendien trouwt juist dan de dochter van haar beste vriendin en ze vindt dat ze hier aanwezig moet zijn. Dus geen Tjsechië!

Uitslag Keulen-Mühlheim:

1 Melanie Hessling2 Gina Haatz3 Jana Schemmer4 Simona Janke5 Alexandra Janke6 Daniela Kunze7 Suzie Godart, Luxemburg8 Lise Muller, Zwitserland9 Tamara Siebert, Denemarken 10 Marion Bax, Nederland11 Beate Zschorlich12 Lena Stegger13 Dorothee Janke14 Maren Sostmann15 Birte Schumann16 Trixy Godart, Luxemburg17 Francis Cernyi18 Sarah Cramoysan, Groot-Brittannië19 Anika Werheit20 Elena Bleker