Veertiende in Uden, vijfde in Keulen (D), achtste in Kempen (D) en eerste in de koppeltijdrit te Puttershoek met maatje Johan Gommers.

De zaterdag na Stavelot, stond Marion aan de start van het criterium voor elite-vrouwen te Uden. Het was een criterium over 80 kilometer, wat zou finishen in het donker gezien de late start om18.00 start. Een mooi rondje, veel premies, gelukkig droog weer tot het einde (Buienradar had het gelukkig bij het rechte eind ondanks diverse, andere slechte voorspellingen). De koers stond bol van de schermutselingen, verschillende rensters moesten de rol lossen, tenslotte reden twee rensters definitief weg, een renster tussen de kop en het peloton, met daarin Marion. Het peloton spurtte af in het donker en Marion mocht de veertiende prijs mee naar huis nemen.

Een week later, zondag 25-09, reed Marion in Duitsland en wel in hartje centrum van Keulen. Het was een criterium voor elite-vrouwen op een snel rondje onder prima nazomerse omstandigheden. Door de hoge snelheid werd menig renster gelost. Tenslotte moest het restant van het peloton, na de nodige schermutselingen, sprinten voor de overwinning. Marion wist zich goed te positioneren. De voorlaatste bocht stuurde ze onderdoor en kon zo als vijfde de laatste bocht inrijden om vervolgens de sprint vol aan te gaan op deze korte aankomst. Aldus wist ze de goede positie te behouden en werd dus netjes vijfde. Zie foto.

De week daarop, zondag 2-10, reed Marion wederom in Duitsland en wel in Kempen voor het bekende criterium Rund um den Burg. Een criterium over een rondje met slechts een bocht rond de oude burcht. In de burcht een oud gerestaureerd centrum met restaurantjes en terassen. Erg gezellig! Maar dat is voor na de koers! De elite-vrouwen reden samen met de junioren een koers over 46,5 km. De vrouwen moesten twee ronden eerder afsprinten. Je zou zeggen dat de junioren het op dit erg snelle rondje wel uit elkaar zouden rijden… nee dus. De vrouwen bleven volgen en dicteerden mede de koers. Een massasprint was onvermijdelijk. Marion kwam bij een wegversmalling juist voor de laatste bocht niet helemaal gunstig uit, maar wist dit deels te herstellen en toch nog als achtste te finishen. Het wedstrijdgemiddelde bedroeg 42,5 kmpu. Zie foto.

Vandaag was dan het seizoenslot in Puttershoek waar een mixed koppeltijdrit over 21 kilometer werd verreden. Marion reed voor het eerst met Johan Gommers uit Wernhout. Helaas had Johan een erg drukke werkweek achter de rug, waardoor hij niet zijn normale niveau kon halen. Marion wist dat dit er mogelijk in zat, maakte de keuze met Johan te rijden, beiden konden het goed vinden en het ging toch nog gewoon goed. Marion en Johan wisten de winst in de koppeltijdrit naar zich toe te trekken, maar zouden met een fitte Johan een nog beter gemiddelde gerealiseerd hebben, een gemiddelde dat mede door het natte wegdek en de harde wind enigszins gedrukt werd. Ze pakten de winst, konden terugkijken op een goede tijdrit en smeedden achteraf al plannen voor volgend jaar…… Het is alles bij elkaar een erg goed en sterk seizoeneinde geworden!! Zie fotos. Uitslagen:

Keulen:

1 Gina HAATZ 2 Kathrin HAMMES3 Jana SCHEMMER 4 Maren SOSTMANN 5 Marion BAX (NED)6 Tamara SIEBERT 7 Alexandra JANKE 8 Anika WERHEIT 9 Sabrina HUCKS 10 Yvonne KILIAN 11 Lena STEGGER 12 Sarah CRAMOYSAM (GBR)13 Nadine JöRRES 14 Britt JANSEN (NED) 15 Christiane STEFANIC

Kempen:

1. Melanie Hessling2. Simona Janke3. Jana Schlemmer4. Lena Stegger5. Lisa Carolin Happke6. Anna Bianca Schnitzmeier7. Sofie van Horik (NED)8. Marion Bax (NED)9. Tamara Siebert (DEN)10. Linda Ringlever (NED)11. Moniek Tenniglo (NED)12. Christina Koep13. Dorothee Janke14. Sarah Cramoysan (GBR)15. Maren Sostmann16. Alexandra Janke17. Hannah Scheffer18. Christiane Stefanic19. Birte Schumann

Uitslag Puttershoek: 1. Marion Bax / Johan Gommers, 23.13 inclusief bonificatie, 2. Anneke Lubeek / Thomas van Roon, 25.45, 3. Joukje Braam / Remco van der Wegen, 28.45, 4. Daphne van Asten / Remco Peters, 32.08, 5. Louise Cornelis / Henk Vermaas, 32.56, 6. Jizka Helder / Wim Lokers, 34.40, 7. Leontine Gouwman / Marco van Geffen, 35.09

Uitslag Uden: 1. Lotte van Hoek 2. Henriette Woering 3. Sandra van Veghel 4. Claudia Koster 5. Damphny van den Brand 6. Inge Klep 7. Sophie de Boer 8. Hester Wagenaar 9. Ymke Stegink 10. Sofie van Horik 11. Carleen Baas 12. Britt Jansen 13. Ingeborg Bremmers 14. Marion Bax 15. Santiari Kusuma 16. Esmee Janssen 17.  Milou Meeuse 18. Anneke Lubeek 19. Yukiyo Hori 20. Sarah Cramayson

Marion had weer de moraal om er tot het laatst voor te gaan. Net zoals zij elk jaar de moraal tot en met oktober weet te behouden. Bovendien hoe langer je doorkoerst, hoe korter de winter is. Met een goede conditie en veel moraal door recent gereden goede uitslagen wordt het overwinteren alleen maar gemakkelijker. Hopelijk gaat dat lukken!