Warmer weer, beter draaiende benen, betere resultaten: derde in tijdrit Maasdijk.

Zoals Marion al vele jaren weet….. als het weer koud en nat is, wil haar lijf niet presteren. Dat was vroeger al, nu is het nog niet anders. Dat wetende was het niet vreemd dat Marion niet goed presteerde. Je wijt dit aan het weer, maar begint toch te twijfelen of het oude lijf zich over begint te geven aan de kalenderleeftijd van 56 jaar. Gewoon besloten het normale trainingsprogramma af te blijven werken, geen noodsprongen gaan maken, het goede weer af te wachten en dit drie tot vier weken zijn werk te laten doen. Marion besloot dat wanneer ze niet meer gewenste niveau zou kunnen halen, ze een stapje terug zou doen.

Gelukkig werd het warm, heel warm soms en het lijf reageerde hier goed op…. ze reed gemakkelijk mee in de koersen en de gemiddelden in de tijdritten werden beter. Na gisteren een tijdrit gereden te hebben in Leende, de KNWU-tijdritcompetitie met een topbezetting op internationaal elite-vrouwen-niveau, met een gemiddelde van toch weer 40 kmpu, reed Marion vanavond in Maasdijk een tijdrit in de Zuid-Hollandse-tijdritcompetitie. Hierin werd ze na twee talentvolle RABO-bank jonkies, respectievelijk Thalita de Jong en Rebecca Talen, knap derde en klopte ze voor het eerst dit jaar meiden die het hele jaar al voor haar waren. Ook haar leidende positie in de Zuid-Hollandse-tijdritcompetitie verstevigde ze hiermee. Zou het goede weer dan toch zijn positieve invloed hebben?

Uitslag Maasdijk: 1 Thalita de Jong, 2. Rebecca Talen, 3. Marion Bax, 4. Wilma Korevaar, 5. Henriette Woering, 6. Mirjam van Dijk, 7. Eltina van Wijk.