Voor Marion viel de maand juni in het water, letterlijk en figuurlijk.

Marion wilde er in een van haar laatste jaren nog iets van maken. Dat wordt steeds moeilijker. Na een te koude en te natte start van het seizoen, weersomstandigheden waarin Marion nog nooit goed heeft kunnen presteren, leek op het einde van de maand mei de kentering te komen: warm en droog weer. Meteen gingen de fietsprestaties omhoog, een kwestie van tijd en de betere uitslagen zouden weer wel komen. Helaas, ook in juni was het zeer triest gesteld met het weer: een veel te natte maand met voor Marion menige geplande koers die ze vanwege de regen moest laten schieten.

Het geplande programma:

3-6: Keulen-Mühlheim (D), stortregen. De alternatieve koers voor die dag: Raamsdonksveer (BWF), idem, totaal verregend. 9-6: Gilze (ploegentijdrit), geen ploeg te formeren. 10-6: Mönchengladbach 14de. 17-6: Burcht (B), op het laatste moment afgelast vanwege wegwerkzaamheden. 24-6: Rhede (D): totaal verregend. Alternatieve koers voor deze dag: Rijen (BWF), idem totaal verregend. 30-6: Steenokkerzeel (B), sociale verplichten. Op 20-6 zou ze aanvankelijk het EK tijdrit voor Masters rijden in het Tsjechische Nove Vesili. Haar wederhelft kon het niet opbrengen om voor een tijdrit 10 uur heen en 10 uur terug te rijen. Om die reden viel ook deze koers voor Marion weg.

Kortom, het zit Marion niet mee. Ze zal in juli eigenlijk wat betreft het koersritme opnieuw moeten beginnen. Dit zal enkele weken vragen. Gelukkig viel deze herstart vandaag in het Belgische Zwevegem best mee: ondanks dreigende wolken bleef het droog met steeds meer een lekker zonnetje en goede temperaturen. Wel stond er een straffe windkracht 4 dwars over het parcours waardoor vele rensters het peloton moesten laten gaan. Zo niet Marion, ze volgde prima in de groep en eindigde op de 26ste plaats, nadat in de ultieme finale het hele peloton in diverse stukken viel en Marion in het tweede groepje terecht kwam. (zie fotoboek, foto’s van Luc Blouwe) Zoals te verwachten waren de hoge pieksnelheden en de intervallen het meest lastig voor haar: puur gebrek aan koersritme. Hopen dat ze dit de komende koersen door weet te trekken en en hopen op eindelijk stabiel zomers en droog weer!