Augustus: tiende in het Duitse Quadrath-Ichendorf, winst in tijdrit van Oostende (B), vijftiende in Nispen en tweede in tijdrit van Noordeloos.

Marion startte de maand augustus goed. Ondanks het weer twijfelachtige weer, trok ze vijf augustus naar het Duitse Quadrath-Ichendorf voor een koers bij de elite-vrouwen op een voor haar bekend rondje: de eerste helft van het rondje omhoog en de tweede helft naar beneden met daarom een laatste bocht op volle snelheid en een sprint vals plat oplopend. Gelukkig bleef het droog. Vorig jaar wist ze daar ook een prijsje te pakken omdat het gepast selectief is. Dit jaar werd het vanuit het vertrek lastig. Enkele meiden van de Duitse nationale selectie maakten de koers vanuit het vertrek hard. Velen werden gelost en ook Marion moest flink aan de bak. Tenslotte bleef men met vijftien over. In de finale reed een trio weg. Zij steden voor de winst. Marion werd zevende in de sprint van de rest en pakte hiermee de tiende prijs. Veel meer moet er van haar niet meer verwacht worden: uitrijden en zo nu en dan een prijsje meepikken. Zie fotoboek.

Een week later, twaalf augustus, ging ze van start in het Belgische Oostende voor een tijdrit voor vrouwen over 24 kilometer. Het parcours liep langs een kanaal waarlangs men tweemaal op en neer diende te rijden. Veel wind, wind op en af, 27 graden warm, het was lastig. Voor Marion verliep het goed….. ze pakte de winst en werd overladen met cadeaus van de goede en gulle organisatie. Ze bleef de triatlete Caroline Devos 38 seconden voor en reed 40 kmpu gemiddeld. Zie fotoboek.

Na vrijdag 17 augustus 23ste geworden te zijn in de massasprint van het Belgische Haasdonk, werd ze zondag 19 augustus 15de in de koers van Nispen, een van de oudste criteria voor vrouwen in Nederland. Er reed een kopgroep weg van 8 (welke in de finale volledig uiteen gereden werd), waarna het peloton afsprintte voor de 9de prijs. Marion werd in deze sprint zevende en kon zo de 15de prijs mee naar huis nemen. Wel leuk voor eigen publiek. Chantal Blaak won de koers.

Woensdag de 22ste reed ze de tijdrit in Noordeloos, een tijdrit over 21 kilometer in de Zuid-Hollandse tijdritcompetitie. Mooie ronde, maar erg harde wind. Marion verdedigde hier haar leiderspositie in het klassement. Het verliep prima, ze werd tweede en scoorde een gemiddelde van 40,6 kmpu. Ze moest 20 seconden toegeven op Henriette Woering. Ook verstevigde ze haar leidende positie in de competitie. Met nog een wedstrijd te gaan kan haar de overwinning in de tijdritcompetitie bijna niet meer ontgaan. Ze staat 8 punten voor op Wilma Korevaar. Dus een dubbele opsteker vandaag! Zie fotoalbum.

Uitslag tijdrit Oostende (B): 1 Marion Bax, Bavel (Ned) 0:36:28, 2 Caroline Devos, Kortemark 0:37:06, 3 Liliane Meganck, Basschaat 0:38:05, 4 Nathalie Brixhe, Carnin (Frankrijk) 0:40:12, 5 Stephanie Verschaeve, Geluwe 0:40:26.

Uitslag tijdrit Noordeloos: 1. Henriette Woering, 2. Marion Bax, 3. Wilma Korevaar, 4. Rotom Gafinovitz, 5. Chantal Verstraeten, 6. Eltina van Wijk.

Uitslag Nispen: 1.Chantal 2. Joukje Braam3. Marijn de Vries4. Marjolein Claessen5. Melanie Woering6. Iris van der Stelt7. Silke Kogelman8. Yukiyo Hori9. Eltina van Wijk10. Anouk Rockx 11. Henriette Woering 12. Alicja Verhagen 13. Amanda Bongaards 14. Anne Ewing 15. Marion Bax 16. Chantal Verstraten 17. Anneke Lubeek 18. Charlotte Peeters 19. Anouk Kerstens 20. Wendy Venge

Uitslag Quadrath-Ichendorf:

1 Koep Christina
2 Kröger Mieke
3 Zanner Beate
4 Markenbeck Nicole
5 Haatz Gina
6 Schemmer Jana
7 Janke Simona
8 Schirm Johanna
9 Janke Dorothee
10 Bax Marion
11 van Brock Ira
12 Horbach Ariane
13 Roersch Inge
14 Venjakob Katharina
15 Modler Julia