Tweede in wereldbeker tijdrijden, de Master Cycling Classic, in Sankt Johann in Tirol en tweede in het NK tijdrijden voor Masters op Texel.

Marion werd tweede in de wereldbeker tijdrijden te Sankt Johann in Tirol, de Master Cycling Classic genaamd. Ze moest in 20 kilometer 25 seconden prijsgeven op de Amerikaanse Susan Shook. De Duitse Johanna Hamberger werd derde op 35 seconden van Bax, die een gemiddelde reed van 40,6 kmpu.

Zij verdedigde de overwinning die zij vorig jaar in Sankt Johann behaalde en waarmee ze toen haar tiende wereldtitel veroverde. Deze wereldtitel verdedigde ze dit jaar niet. Vanwege de lange en complexe reis naar het Zuid-Afrikaanse Durban, waar de week voor Sankt Johann het WK verreden werd, zag zij af van deelname.

1.Susan Shook, USA 2.Marion Bax, Ned 3. Johanna Hamberger, Ger 4. Daniela Glaus, Sui 5. Angelika von Speicher Ger 6. Vida Ursic, Slo 7. Germaine Meulders, Bel

Marion wist ook een zilveren medaille te pakken op het NK tijdrijden voor amateurs en Masters, wat verreden werd op Texel.Het NK tijdrijden voor Masters werd betwist over 28,5 kilometer onder droge, maar zeer winderige weersomstandigheden. Windkracht 5 tot 6 maakte het de deelnemers op de Waddendijk tussen Oudeschild en de Cocksdorp erg lastig: geen enkele beschutting en de wind meer in het na- dan in het voordeel, maakte dat haast geen enkele van de 200 deelnemers een PR wist te realiseren.

Marion stond drie dagen na het behalen van het zilver in de wereldbeker tijdrijden te Sankt Johann in Tirol weer op Texel aan de start. Vrees had ze dat de hersteltijd te kort zou zijn en de lange reis te vermoeiend voor een goede prestatie. Die vrees was niet gegrond. Zij wist net zoals vorig jaar een tweede plek te behalen. Ook haar tijd was iets trager, ze kwam 31 seconden tekort op Kleinjan, maar toch nog goed voor een gemiddelde van 40 kmpu. Uitslag:

1 Janny Kleinjan ALMELO 0:43:01 39,75
2 Marion Bax BAVEL 0:43:32 39,28
3 Marti Valks HILVERSUM 0:44:52 38,11
4 Mirjam van Dijk PIJNACKER 0:45:16 37,78
5 Janette de Groot-Bron JUBBEGA 0:45:44 37,39
6 Edith Kooy HUIZEN
7 Jeannette Schram – Moll WOLVEGA
8 Natascha van der Vis OUDESCHILD
9 Simone Betsema OUDESCHILD
10 Wiep Folkerts HEERENVEEN
11 Marijke Stark OOSTEREND
12 Ela Fasbender VIERSEN DUITSLAND