FIETSJAAR 2018 MET 13.000 KILOMETERS OP DE TELLER!

Afgelopen jaar heb ik samen met mijn fietsmaatjes Hans en Kees meer dan 13.000 kilometer afgelegd. Buiten mijn actieve wedstrijdcarriere denk ik nooit zoveel kilometers in een jaar afgelegd te hebben. Een echte mijlpaal derhalve! Een hele afstand die we voor het grootste gedeelte met 2 of 3 afgelegd hebben. Dit vanwege de veiligheid en omdat je met de diverse groepen toch telkens op hetzelfde rondje uitkomt. Nu variërden we meer en trokken zelfs een paar keer weer naar Zuid-Limburg. Daarnaast bleven we met regelmaat met de MTB er op uit trekken naar Gorp en Roovert en naar “In de Bockenryede”, gelegen in landgoed “de Utrecht”. Maar telkens met 2 of 3. Geen wonder dat we op het eind van het jaar elkaar niet veel meer te vertellen hadden….. Was gewoon een fijne fietszomer, mede door het extreme zomerweer. 

Om aan de 13.000 kilometer te komen moet je uiteraard het hele jaar op de fiets zitten. In de winter waren we veel te vinden op de MTB in de bossen ten zuiden en zuidoosten van Bavel voor rondjes tussen de 45 en 80 kilometer over de diverse landgoederen: Anneville, het Valkenberg, de Hondsdonk, Luchtenburg, de Hoevens en Nieuwkerk. Daarnaast werden de Strijbeekse Heide, de Galderse Heide, de Rielse Heide en de Regte Heide aangedaan en doorkruist. Prachtig en heerlijk! 

De start voor het nieuwe fietsjaar is weer gemaakt. De komende weken blijven we nog actief in het veld om geleidelijk weer de weg op te gaan. Misschien in een wat lagere frequentie doch mogelijk wel voor langere tochten. Het is de bedoeling dat we vaker, voor enkele dagen, naar Zuid-Limburg, de Ardennen en de Eifel zullen gaan. Ook blijven we in de zomer met enige regelmaat met de MTB rondrijden. 

We gaan wel zien op hoeveel kilometers we uit gaan komen.