TOERSEIZOEN 2019 GESLAAGD, DOCH NIET SPECTACULAIR.

Afgelopen jaar heb ik samen met mijn fietsmaatje (en wederhelft) op de fiets 12.500 kilometer afgelegd. Een aantal dat hoger uit had kunnen vallen ware het niet dat ik het drukker had dan gewenst en gepland. Naast het aanbrengen van de laatste upgrades aan ons huis (nu zijn we wat betreft het huis echt klaar voor de toekomst), had ik het als mantelzorger onverwacht druk: het organiseren van een verhuis van mijn moeder naar een verzorgingstehuis met een hoop onrust bij mijn moeder als gevolg. Hierdoor vielen een aantal goede fietsdagen weg en haalden we de “geplande” 13.000 km van vorig jaar niet. Niet dat dit erg is. De voldoening van het werk als mantelzorger is zeker zo groot.

Wat ook een rol speelde, waren de lange perioden van erg warm weer in de zomer. Hierdoor vertrokken we vroeg voor het fietsen en probeerden we voor de grote hitte thuis te zijn. Sporadisch kwam tot een langere tocht. Een andere factor is het regenachtige najaar waardoor we veel vroeger en langer uit het bos verdreven werden: om in de blubber en plassen te gaan MTB-en, die tijd hebben we gehad……

Kortom, het was een goed fietsjaar zonder valpartijen en ander malheur, maar zonder spectaculaire uitschieters. Leuk waren een aantal fietsdagen in Luxemburg waar we na lange tijd weer eens echt bergop reden. Viel niet tegen. Mede daarom hebben we gepland om in 2020 vaker de heuvels/bergen op te zoeken. Enige uitdaging moeten we wel zoeken willen we niet door de sleur de animo in het fietsen gaan verliezen na 50 jaar op de racefiets te gezeten te hebben.