Artikel uit Wieler Revue Nationaal van november 2000

Over de grens… Douane

Door HH

November 2000 – Terwijl iedereen in de ban was van onze renners op de Olympische spelen en wereldkampioenschappen weg en baan behaalden er nog meer renners op grote internationale kampioenschappen prima resultaten. Marion Bax (44) uit Bavel won een bronzen medaille tijdens de Europese kampioenschappen op de weg voor ‘Masters’ in het Oostenrijkse Sankt Johann om een paar weken later in Manchester zilver te winnen tijdens de puntenkoers op het WK baan voor Masters.

Ook tijdens de Europese kampioenschappen achter zware motoren in het Duitse Chemnitz deed Nederland goed mee. Patrick Kops en Ronald Rol werden respectievelijk zesde en achtste in de finale, die door Carsten Podlesch werd gewonnen. In de B-finale werd Raymond Rol tweede.