Artikel uit de Wieler Revue, mei 2001

www.leontienvanmoorsel.nl

Door HH

Veel wielrenners hebben tegenwoordig een eigen internet-site. Uiteraard blijft het vrouwenpeloton niet achter. Olympisch kampioene Leontien van Moorsel voert met een prachtige site ook in cyberspace de vrouwen aan.

Dat het vrouwenfietsen in de schaduw van het mannenwielrennen zal blijven acteren, mag dan wel de stelling zijn van veel mensen, in Nederland overvleugelen de vrouwen regelmatig de mannen, zeker als het om medailles en titels gaat. Waar waren we de laatste jaren geweest op de WK- en OS-podia als we niet over kanjers als Knol, Haringa, Van Melis, Koedooder, Beltman of van Moorsel hadden beschikt?
Naast www.leontienvanmoorsel.nl is er ook www.verakoedooder.nl en hebben een flink aantal rensters een eigen website met alles erop en eraan. Van veterane Marion Bax tot nieuwkomer Bertine Spijkerman. Surf naar wielrennen.pagina.nl en daar staan onder het kopje dameswielrennen alle links die naar mooie vrouwensites verwijzen. Sukses!