Artikel uit BN/DeStem van augustus 2007

Bax tweede in wereldbeker

door Rolf Finders

Dinsdag 21 augustus 2007 – WIELRENNEN – Het regende gisteren in het Oostenrijkse Sankt Johann. Marion Bax twijfelde. Moest ze nu wel of niet van start gaan in de Radweltbokal, de wereldbeker voor Masters. Ze startte en werd tweede in de wegrit over 45 kilometer.

De aarzeling was er omdat de Bavelse wielrenster lichte keelklachten heeft en niet het risico wilde lopen dat ze morgen niet fit aan de start van de tijdrit 0ver 20 kilometer zou verschijnen. Want de 50-jarige wil per se op het podium komen.

Dat lukte gisteren dus al meteen, ook al werd ze op een gegeven moment door de kopgroep van zes vrouwen op een van de klimmetjes gelost. Bax herpakte zich echter en werd in de eindsprint tweede achter de Engelse Plant.

Na de tijdrit van morgen start Bax donderdag nog in de wegrit die gezien wordt als het officiële WK.