Artikel uit De Bode, oktober 2008

BAX WINT KOPPELTIJDRIT

Geslaagd seizoen met winst afgesloten

BAVEL – Marion Bax, wielrenster van wielerclub Breda, sloot het wielerseizoen af door de koppeltijdrit van Puttershoek te winnen. Ze reed met Kees Sebrechts uit Halsteren, voormalig Nederlands kampioen tijdrijden bij de Masters, de tijdrit voor gemengde koppels over 21,5 kilometer. Ze legden deze afstand af in 29 minuut en 56 seconden, wat een gemiddelde betekende van meer dan 43 kmpu. Deze tijd bleek goed voor de winst, waardoor Bax en Sebrechts op een erg prettige manier het seizoen af konden ronden.

Ondanks de moeizame seizoenstart vanwege de naweeën van een ernstig sportletsel mag het wielerseizoen 2008 voor Marion Bax toch als geslaagd beschouwd worden. In de wegkoersen was ze met regelmaat in de prijzen te vinden. Maar vooral in de tijdritten wist ze goed te presteren. Ze werd tweede in het Zuid-Nederlandse kampioenschap tijdrijden te Zundert, ze won de koppeltijdrit van Puttershoek, won wederom de Zuid-Hollandse tijdritcompetitie, pakte de wereldtitel tijdrijden bij de para-/medici in het Belgische Lommel en ze verlengde haar wereldtitel tijdrijden bij de Masters in het Oostenrijkse Sankt Johann in Tirol. Haar derde wereldtitel tijdrijden bij de Masters! Daarnaast werd ze vierde in het wereldkampioenschap op de weg voor Masters en vierde in de wereldbeker voor Masters te Sankt Johann in Tirol.